Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Як позбутися харчової молі

Складно знайти більш шкідливу комаху, ніж харчова моль. Вона заводиться навіть у тих господинь, у яких на кухні, шафах стерильно. При цьому наноситься велика шкода, псусуються продукти. Помітивши літаючих метеликів в квартирі, дій негайно! Ми розповімо, як назавжди позбутися від цієї крилатої напасті. Як позбутися від харчової молі Якщо виявлені метелики, то і гусениці є....

 

Складно знайти більш шкідливу комаху, ніж харчова моль. Вона заводиться навіть у тих господинь, у яких на кухні, шафах стерильно. При цьому наноситься велика шкода, псусуються продукти. Помітивши літаючих метеликів в квартирі, дій негайно! Ми розповімо, як назавжди позбутися від цієї крилатої напасті.

Як позбутися від харчової молі

Якщо виявлені метелики, то і гусениці є. Залишилося лише їх виявити. Ретельно оглянь всі пакети і ємності з крупами, внутрішні кути шкафчиків. Такожмоль любить селитися в сухофруктах, сухому кормі для тварин, горіхах, борошні, спеціях, печиві і цукерках. Шукай кокони і павутину, плести яку моль любить на кришках банок і швах пакетів з продуктами. Виявивши «вогнища зараження», викидай, не роздумуючи. Шкода, звичайно, але нічого не поробиш …

Ретельно вимий шафки з оцтом, борною кислотою, лимонним соком або просто мильним розчином. Щілини оброби пензликом, змоченим в оцті. Через 30 хвилин змий все звичайною водою і витри рушником насухо. Розклади на поличках надрізані зубчики часнику або палички кориці. Відлякати шкідників допоможуть також мішечки з м’ятою, лавандою, полином, лавровим листом.ь І все-таки, кращий спосіб усунути проблему – профілактика. Тому, щоб захистити себе від ненажерливих квартирантів, скористайся нашими рекомендаціями.

ПРОФІЛАКТИКА ХАРЧОВОЇ МОЛІ

Борошно, крупи та інші сипучі продукти краще не купувати про запас. Розраховуй, щоб з’їсти їх за 3-4 тижні, а потім купуй нові. У продажу зараз є все, та й магазини часто влаштовують різні акції на товар. Всі закуплені продукти зберігай у скляних, щільно закритих ємностях. Якщо паразит і був принесений з магазину в пакеті, то через скло виявити шпигуна буде набагато легше. Тим більше, що вміст однієї банки викинути простіше, ніж все з шафи.

Моль не витримує високих температур, тому якщо була необхідність закупити крупу у великій кількості, висип її на деко і гарненько прокали в духовці. Також моль боїться і низьких температур: куплений пакет з крупою або борошном помісти на ніч в морозилку. Мабуть, це все, що необхідно знати для ефективної боротьби з домашнім шкідником, щиро бажаю тобі успіхів в цьому бою!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: