Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Допомога психіатрів стане доступною пацієнтам

Найближчим часом повинно з’явитися ще три пакети по яких медичні заклади зможуть надавати допомогу пацієнтам, що мають психічні захворювання. Їх запровадження було ініційовано МОЗ. Фінансування передбачається з бюджету в рамках Програми медичних гарантій із 1 квітня цього року. Про це на брифінгу сказала заступниця міністра охорони здоров’я України Ірина Микичак....

 

Найближчим часом повинно з’явитися ще три пакети по яких медичні заклади зможуть надавати допомогу пацієнтам, що мають психічні захворювання. Їх запровадження було ініційовано МОЗ. Фінансування передбачається з бюджету в рамках Програми медичних гарантій із 1 квітня цього року. Про це на брифінгу сказала заступниця міністра охорони здоров’я України Ірина Микичак.


Зокрема, Національна служба здоров'я України контрактуватиме такі послуги, як надання стаціонарної медичної допомоги дорослим і дітям, лікування осіб із психіатричними та поведінковими розладами внаслідок вживання опіоїдів, психіатрична допомога, яку надають мобільні мультидисциплінарні команди.

«Мобільні мультидисциплінарні команди – це новий пакет медичних послуг, впровадження якого дасть змогу підвищити доступність медичної допомоги для пацієнтів. А також створити систему кризового консультування та покращити надання первинної медичної допомоги», – сказала Ірина Микичак.

За словами заступниці міністра, у 2021 році НСЗУ укладе договори з усіма закладами, які будуть відповідати вимогам і надаватимуть послуги у сфері психіатричної допомоги. Наразі розроблено наказ МОЗ про затвердження положення про мобільну мультидисциплінарну команду надання психіатричної допомоги. Він регламентує засади організації її роботи та забезпечення доступності послуг з охорони психічного здоров’я.

Загалом з 1 квітня 2020 року, відколи розпочали реалізацію Програми медичних гарантій, на фінансування 354 закладів, які надають послуги у сфері психічного здоров’я, виділили понад 2,8 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: