Завантаження ...

Що значать англійські великі літери на фурах

Ви, мабуть, також замислювались, що значать зелені великі літери L, G, U (E) і S на великих вантажівка? За європейськими стандартами вантажоперевезень, на тягачі обов'язково повинна бути відзначена інформація про відповідність стандартам безпеки навколишнього середовища. Зелені кола з білою літерою можуть розповісти про характеристики вантажівки з точки зору екології. Позначення «L»...

 

Ви, мабуть, також замислювались, що значать зелені великі літери  L, G, U (E) і S на великих вантажівках?

За європейськими стандартами вантажоперевезень, на тягачі обов'язково повинна бути відзначена інформація про відповідність стандартам безпеки навколишнього середовища. Зелені кола з білою літерою можуть розповісти про характеристики вантажівки з точки зору екології.

Позначення «L»
Позначення білої літери (L) в зеленому колі прийшло з Австрії. Воно розшифровується як «Larmarm Kraftfahzeuge», що буквально перекладається як «тягач з низьким шумом». Максимально вироблений шум, відповідно до Правила 51 ЄЕК ООН, не повинен перевищувати 80 дБА. Це можна порівняти з гучністю завідного будильника, розташованого поруч з ліжком, або роботи подрібнювача побутового сміття. На даний момент більшість європейських тягачів відповідають цій вимозі.

Позначення «G»
Сертифікат схожий з австрійським прикладом, однак позначає можливість пересування по особливим екологічним зонам Німеччини. Документ відповідності видається заводом-виготовлювачем тягача. Знак кріпиться на бампер автомобіля. Це розширює можливу зону пересування вантажів і прискорює швидкість доставки. Сучасні вантажівки, що відповідають такій вимозі і мають систему очищення вихлопів, можуть отримати загальний клас екологічності «ЄВРО-3 Безпечний» і користуватися наклейкою з цифрою 3.

Позначення «U» (E)
Таке позначення розшифровується як «Umwelt», в перекладі з німецької означає «природа». Даний стандарт ще більш жорсткий за вимогами, ніж попередні. Крім максимального рівня шуму, встановлюється мінімальний клас «ЄВРО-2» за рівнем викиду шкідливих речовин в атмосферу. Також обов'язковим стає щорічний технічний огляд систем безпеки. Вантажівки з категорією «U» отримують можливість з меншими обмеженнями пересуватися по іноземним державам.

Позначення «S»
Supergrun, буквально перекладається як «дуже зелене». Найбільш безпечний з точки зору екології клас тягачів, які можуть доставляти вантажі по всій Європі. Положення було затверджено в 1997 році.

Воно містить в собі масу вимог, яким автомобіль повинен відповідати:

на всіх шинах протектор повинен бути глибиною мінімум 2 мм,
мати задні світловідбиваючі елементи,
мати задній захисний бампер,
наявність на борту тахографа,
мати бокові захисні установки,
пристрої обмеження швидкості і багато ін.

Після затвердження відповідності вимогам, водієві дається табличка із категорією і сертифікат, без якого табличка недійсна. Найчастіше водії тримають її в салоні вантажівки.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия