Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Радіація здатна вбити Covid-19

Слабке радіаційне випромінювання здатно вбивати коронавірус, при цьому не має шкідливого впливу на людину. Це вдалося встановити вченим із РФ. Повідомляється, що такий метод розрахований не тільки для вірусів Covid-19, але й для інших вірусі "Суть цієї піонерської ідеї в тому, що величезна молекула РНК цього вірусу під час попадання в клітину людини ...

 

Слабке радіаційне випромінювання здатно вбивати коронавірус, при цьому не має шкідливого впливу на людину. Це вдалося встановити вченим із РФ.  Повідомляється, що такий метод розрахований не тільки для вірусів Covid-19, але й для інших вірусів

"Суть цієї піонерської ідеї в тому, що величезна молекула РНК цього вірусу під час попадання в клітину людини змушена сильно деформуватися в багатьох ділянках уздовж своєї довжини", - заявив професор УрФУ Анатолій Зацепін.

За його словами, деформовані місця вздовж молекули РНК в тисячу разів чутливіші до радіаційного впливу, ніж молекули здорових клітин. "З цього випливало, що малі дози радіації, згубні для вірусу, будуть абсолютно безпечними для здорових клітин".

Також повідомляється, що такий метод розрахований не тільки для вірусів Covid-19, але і для інших вірусів.

"Водночас жодні мутації вірусу, що перешкоджають боротьбі з ним біологічними методами, абсолютно не впливають на ефективність радіаційного методу за механізмом оже-деструкції", - додали в УрФУ.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: