Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Субсидії оформлюються по-новому

Для тих громадян, хто вже отримує субсидію нічого не зміниться. Від початку року управління соціального захисту припиняють прийом громадян. Тож заяву для отримання субсидії відтепер потрібно передати до місцевої громади, поштою або в онлайн через офіційний сайт або у застосунку "Дія". Про це 2 січня йшлося в сюжеті ТСН.19:30....

 

Для тих громадян, хто вже отримує субсидію нічого не зміниться. 

Від початку року управління соціального захисту припиняють прийом громадян. Тож заяву для отримання субсидії відтепер потрібно передати до місцевої громади, поштою або в онлайн через офіційний сайт або у застосунку "Дія". Про це 2 січня йшлося в сюжеті ТСН.19:30.

У Мінсоцполітики зазначають, що це пов'язано з реформою децентралізації. У громадах вже створені соціальні підрозділи, які повинні будуть такі заяви від людей приймати і не лише для виплати субсидії, а й ще 67 видів допомог. Водночас для тих людей, які вже в програмі, нічого не змінюється. Крім того, посилять контроль за одержувачами субсидій. Перевірки буде проводити Мінфін у три етапи. Якщо субсидію призначили, а після виявили порушення, всі виплати доведеться повернути державі.

Субсидію не отримують:

власники будинків від 200 квадратних метрів і квартир від 120 квадратних метрів;
власники машин, яким до 5 років;
ті, хто робив покупки дорожчі 50 тисяч гривен;
ті, хто не платить єдиного соціального внеску.

Раніше в Мінсоцполітики запевнили, що одержувачі субсидій не відчують зростання комунальних тарифів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: