Завантаження ...

Хитрощі про цибулю

Згадані нижче хитрощі видомі тільки деяким господиням. Познаймтеся з ними, вони допоможуть у житті Відварюючи курячу грудку для гарного святкового салату, потрібно кинути у воду розрізану на четвертинки червону цибулю, разом з лушпинням. М’ясо придбає приємний рожевий відтінок! Я так робила вже не раз, і результат — чудо, Цибульне лушпиння для супу — суперінгредієнт! Він додасть бульйону насичений колір і дивовижний ....

 

Згадані нижче хитрощі видомі тільки деяким господиням. Познаймтеся з ними, вони допоможуть у житті

Відварюючи курячу грудку для гарного святкового салату, потрібно кинути у воду розрізану на четвертинки червону цибулю, разом з лушпинням. М’ясо придбає приємний рожевий відтінок! Я так робила вже не раз, і результат — чудо,  Цибульне лушпиння для супу — суперінгредієнт! Він додасть бульйону насичений колір і дивовижний аромат, а якщо додати в суп ще й гриби… Рекомендую спробувати.

Те, що ти зараз дізнаєшся про цибулю, може здивувати, але точно знадобиться! Представляю тобі маловідомі властивості цього пекучого продукту.

Властивості цибулі


Цибуля прекрасно видаляє нагар з каструль, сковорідок і решіток-гриль! Щоб позбутися від бруду, натри посуд свіжо розрізаною цибулиною. Потім добре промити водою з миючим засобом. Цибульний сік чудово нейтралізує запах гару і очищає поверхні! Щоб розрізана навпіл цибулина не засохла, як це часто трапляється, помісти її в блюдце зрізом на сіль.

Цибульний сік здатний видаляти плями поту з одягу! Нанеси сік на пляму, залиш одяг ненадовго, потім попери як зазвичай. Ти будеш приємно здивований, жовтизна зникне! Цибуля є сильним засобом від комарів, мурах та інших комах. Налий в миску води, кинь туди розрізану на колечка цибулину. Комашки будуть триматися на відстані від цього місця!

Цибуля допоможе впоратися з забрудненнями на поверхні взуття. Їм можна протирати підошву, тканина, шкіряне взуття. Виводить навіть складні плями від трави!

Завдяки своїм антибактеріальним властивостям, цибуля допоможе при укусах комах і зніме роздратування при будь-яких запаленнях на поверхні шкіри.

Відвар цибулиння знімає біль у горлі, зменшує набряк. Можна пити його з медом, чудове обволікаючий засіб!

Лікувальні властивості цибулі не перелічити! З цибулевої кашки можна робити маску для жирної шкіри: цибуля гнітюче подіє на сальні залози, шкіра підсохне і запалення зникнуть. Дуже добре діє відвар цибулиння на шкіру голови: позбавляє від лупи, додає волоссю об’єм, посилює ріст волосся. Рекомендується обполіскувати волосся відваром після застосування звичайного шампуню!

Цілющі властивості цибулі ріпчастої відомі всім, але багато хто не вживають цибулю через запах. Було цікаво дізнатися, що характерний цибульний або часниковий запах легко усунути, з’ївши кілька волоських, мигдальних або кедрових горішків. Діє краще будь-якого освіжувача для рота, а як корисно!

Якщо висушити цибулю невеликими шматочками, її можна додавати як натуральний ароматизатор в несолодку випічку! Поклади шматочок цибулі в мішок з борошном: борошно придбає апетитний аромат, домашній хліб, булочки і несолодкі пироги будуть чудові…

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия