Завантаження ...

При надлишку солі будете відчувати такі симптоми

Мало приємний стан, коли в організмі підвищується рівень солі. Про деякі симптоми його прояву ми знаємо, а деякі виявилися для нас сюрпризом. Дана інформація носить рекомендаційний характер, і, звичайно ж, з такого важливого питання слід проконсультуватися з лікарем. 9 ознак надлишку солі в організмі людини Постійне відчуття ...

 



Мало приємний стан, коли в організмі підвищується рівень солі. Про деякі симптоми його прояву ми знаємо, а деякі виявилися для нас сюрпризом. Дана інформація носить рекомендаційний характер, і, звичайно ж, з такого важливого питання слід проконсультуватися з лікарем.

9 ознак надлишку солі в організмі людини

Постійне відчуття спраги
Очевидна ознака: при наявності надлишку солей спостерігається нестача рідини, тому організм намагається розвести концентрований розчин солі.

Набряк обличчя і кінцівок
Чим більше солі в організмі, тим більше рідини потрібно накопичувати самостійно, щоб підтримувати рівновагу. А затримка рідини в клітинах викликає набряк.

Метеоризм і збільшення об’єму
Затримка рідини також викликає здуття живота. Крім того, надлишок солі розтягує м’язові волокна, послаблює їх і руйнує, впливаючи, таким чином, на х скорочення.

Головні болі та запаморочення

Такі симптоми, поряд з болем або дискомфортом у суглобах, пов’язані з сіллю, активно взаємодіючи з водою, щоб поглинути її. В результаті кровоносні судини розширюються, що є однією з найпоширеніших причин головного болю.

Швидке серцебиття і високий кров’яний тиск
Згущення крові призводить до хронічної гіпертензії та збільшення частоти серцевих скорочень. Це накладає велике навантаження на серце, що може призвести до аритмії, тахікардії та підвищеного ризику інсульту.

Їжа
Людина, яка постійно додає сіль в їжу, повинна мати розвинуту сольову залежність, його організм перевантажений роботою. Смакові рецептори змінюються відповідно до кількості споживаної їжі. Іншими словами: чим більше солі ви їсте, тим більше хочете.

Вага не зменшується
Якщо ви спробували багато дієт і все ще не можете схуднути, перегляньте свій раціон. Окрім уникнення нездорової їжі, подивіться, скільки солі ви споживаєте. Вага часто не зменшується, оскільки сіль накопичується в клітинах організму. Крім того, надмірне споживання солі призводить до синтезу і підвищує рівень фруктози в печінці, що, в свою чергу, призводить до ожиріння.

Рідкісне бажання користуватися туалетом

Якщо ваша сеча темно-жовтого кольору, має ясний запах аміаку, а у вас системні запори, це також може свідчити про надлишок солі. Нирки, природні фільтри організму, страждають більше, ніж інші органи. Адже їм доводиться працювати в кілька разів більше, щоб відфільтрувати якомога більше води, виділяючи зайву сіль і токсичний аміак.

Алергічні висипання на тілі
Солева алергія проявляється у вигляді шкіри, висипань на обличчі, шиї, руках, спині та животі, рідше на колінах. Ризик алергічної реакції підвищується у людей з ослабленою імунною системою.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия