Завантаження ...

Про обдарованість дітей, яка непомітна батькам

Батьки постійно турбуються про своїх дітей, але занепоєння стає більше, якщо дитина поводиться не так, як однолітки. Все не так однозначно, адже вчинки дітей також можуть вказують на їх обдарованість, а не відхилення від норми, тому так важливо навчитися це відрізняти. Ось лише невелика кількість особливостей, які виділяють вчені:...

 

Батьки постійно турбуються про своїх дітей, але занепоєння стає більше, якщо дитина поводиться не так, як однолітки.   Все не так однозначно, адже вчинки дітей також можуть вказують на їх обдарованість, а не відхилення від норми, тому так важливо навчитися це відрізняти.

Ось лише невелика кількість особливостей, які виділяють вчені:

Швидка вимова
Швидка і нерозбірлива вимова притаманна обдарованим дітям. Цьому сприяють такі фактори, як швидкість мислення і словниковий запас. Річ у тім, що деякі діти розвиваються швидше за однолітків, по-перше, у них проглядається більш швидке мислення, тому дитина прагне якомога швидше скласти слова у речення, по-друге, швидкість думок вища за змогу висловити власну думку. Тому, якщо ваша дитина маленька щебетунка, це не привід сваритися на неї або перевчати. Справа може бути в іншому.

Схильність зануритися в думки
Часто діти не відчувають межу між уявним і реальним, і можуть “витати в хмарах”, що сприяє гарному мисленню, уяві, а це в свою чергу може стати базою для подальшого прогресу чи винаходам. Часто ми вважаємо дітей брехунами через те, що вони розповідають нам якісь надумані історії чи небилиці, але не варто поспішати з висновками. Багата уява – це притаманна риса високого інтелекту.

Схильність робити замальовки
Часто дивлячись на малюнки наших дітей ми бачимо лише хаотичні, необдумані замальовки. Але саме так діти викладають інформацію, візуалізують у вигляді таблиць, ліній, неординарних силуетів. Замальовки допомагають малюку навести лад в думках, проаналізувати і викласти всю інформацію “по поличках” на папір.

Комунікація з дорослими
Буває так, що батьки помічають, як їх дитина віддає перевагу у спілкуванні з особами старше її. Не потрібно хвилюватися і приписувати дитині невміння комунікації з однолітками. Можливо вона прагне отримати досвід, який не здобуде з однолітками.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия