Завантаження ...

В Україні з’явився павук-оса

Отруйного павука-осу побачили у львівський області, але варто бути обережними не тільки містянам. Він може з’явитися і в інших областях України. Про це повідомила на сторінці спільноти «Підслухано в Бродах» львів'янка Олександра Янковська. Так, стало відомо, що на Львівщині у місті Броди біля залізничного вокзалу помітили....

 

Отруйного павука-осу побачили у львівський області, але варто бути обережними не тільки містянам. Він може з’явитися і в інших областях України.  
.
Про це повідомила на сторінці спільноти «Підслухано в Бродах» львів'янка Олександра Янковська. Так, стало відомо, що на Львівщині у місті Броди біля залізничного вокзалу помітили павука Агріопа. Ця комаха є вкрай отруйною, тому слід бути обачними.  Один укус може бути дуже болючим (як укус оси) і при цьому біль триває досить довго, іноді до трьох днів. На місці укусу може утворюватись нарив через дію отрути.

«Дорогою на залізничний вокзал в Бродах помітила досить цікаву комаху. Будьте обережні. Це павук Агріопа. Він вважається отруйним павуком, його згадують як одного із трьох отруйних павуків України поряд з тарантулом та каракуртом, але його отрута для людини не смертельна.

Цей красивий павук не агресивний, але зайвий раз його тривожити не варто, а особливо, коли він знаходиться на полюванні на павутинні. Будьте уважні й обов’язково попередьте малих дітей, які можуть ним зацікавитись», – зазначається у дописі до світлин з місця події.

Варто зазначити, що аргіопа — яскравий павук з родини колопрядів, зі смугастим жовто-чорно-білим черевцем. Поширений у помірному й субтропічному поясах Палеарктики, зокрема в Україні. Живиться дрібними прямокрилими, іншими комахами. Отрута слабка, для людини безпечна. Самиці аргіопи схильні до канібалізму самців, проте він не є обов’язковим.

Фото: Олександра Янковська

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия