Завантаження ...

Їх відсутність викликає головний біль

Перше місце серед варіантів, від чого може боліти голова, займає мігрень. Причьому вона зустрічається доволі часто. Причини її появи достоменно не відомі, але вчені довели, що при нестачі деяких міроелементів може почати боліти голова. Лікарі відзначають, що мігрень може з’явитися в результаті частих перевтом, напруженої розумової діяльності, стресів, ....

 


Перше місце серед варіантів, від чого може боліти голова, займає мігрень. Причьому вона зустрічається доволі часто. Причини її появи достоменно не відомі, але вчені довели, що при нестачі деяких міроелементів може почати боліти голова. 


Лікарі відзначають, що мігрень може з’явитися в результаті частих перевтом, напруженої розумової діяльності, стресів, а також з-за спадковості і порушень в гормональній сфері. Харчування безпосередньо пов’язано з появою нападів мігрені. Доведено, що нестача деяких вітамінів, викликає головні болі в 4 рази частіше. Ось список того, що потрібно їсти, щоб відчувати себе на всі 100%.

Фолієва кислота і вітамін B12
Спочатку організм без цих елементів відчуває незначний стрес. Людина стає дратівливою і розсіяною. Тривала недостача речовин призводить до більш серйозних наслідків. Отримати достатньо фолієвої кислоти можна з броколі, шпинату, спаржі, гарбуза, буряка і авокадо. А вітамін B12 міститься в курячих яйцях.

Мідь і залізо
Від нестачі цих елементів найчастіше страждають жінки. У них з’являється головний біль, депресії і знижується тиск. Щоб поповнити запас міді в організмі, потрібно їсти квасолю, горіхи і козячий сир. А ось залізо міститься в морській капусті, кунжуті, насінні, печінці і зелені.

Вітамін B6
Для зменшення головного болю і нудоти, потрібно їсти легкозасвоюючу їжу. Також ефективно допомагає вживання вітаміну B6. Він присутній в злакових, свіжих овочах, печінці і квасолі.

Вітамін D
Було встановлено, що у людей, в крові яких знижена кількість вітаміну D, напади головного болю виникають на 20% частіше. Тому вживайте більше морепродуктів, яєць, бобів і молочних продуктів. А також частіше гуляйте на свіжому повітрі.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия