Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Як пацієнток можуть обманювати жіночі лікарі

Здоров’я жінки - дуже важлива, але крихка річ. Його треба берегти, про нього піклуватися. Сьогодні ми хочемо розповісти про основні тези з книги «Чесна розмова з російським гінекологом», у якій кандидат медичних наук, гінеколог Дмитро Лубнін розповідає, яким способом «жіночі лікарі» обманюють своїх клієнток. Жіночі хвороби, які не потрібно лікувати...

 

Здоров’я жінки - дуже важлива, але крихка річ. Його треба берегти, про нього піклуватися. 

Сьогодні ми хочемо розповісти про основні тези з книги «Чесна розмова з російським гінекологом», у якій кандидат медичних наук, гінеколог Дмитро Лубнін розповідає, яким способом «жіночі лікарі» обманюють своїх клієнток.

Жіночі хвороби, які не потрібно лікувати
Насправді, лікарі часто перебільшують про шкоду тієї чи іншої гінекологічної хвороби. Вони просто сиплять діагнозами, а клієнтки просто дивуються: «де я все це могла отримати?». Насправді, деякі відхилення вважаються нормою і не завжди їх потрібно лікувати. 

На пострадянському просторі є три діагнози, з яких сміються гінекологи з усього світу:
дисбактеріоз
ерозія шийки матки
зберігання вагітності з першого триместру

Цих трьох речей не роблять в жодній цивілізованій країні світу.

У світі ерозію шийки матки не лікують та не чіпають. Ситуація змінюється хіба якщо є поверхневі судини, пошкодження яких під час статевого акту призводить до кровотеч. Лише після цього можуть припікати ерозію. Також припікають ерозію в тому випадку, якщо епітелій, який розрісся, виробляє занадто багато слизу і жінка скаржиться, що у неї багато звичайних білих виділень. А якщо ці два стани не прослідковуються, то ерозії дають спокій. Потрібно просто проходити регулярні обстеження та здавати цитологію шийки матки. Але ерозія є в більшої частини жінок, тому і лікування такого «захворювання» вигідне клінікам.

Також у нас ще просто нескінченно лікують уреоплазму та мікоплазму. Насправді, ці мікроорганізми перебувають періодично і чоловічому, і в жіночому організмі, а ще вони абсолютно безпечні. Хоча лікарі часто лякають пацієнток безпліддям, викиднем та іншими ускладненнями. А для того, щоб позбутися цих мікроорганізмів, які знову ж таки можуть повернутися, призначають важкі антибіотики, які лише порушують корисну мікрофлору.

Не треба лікувати вірус папіломи людини. Він не лікується. Немає жодного лікарського препарату в світі, який би чинив на нього вплив. А його лікують якимись противірусними препаратами, імуномодуляторами, крапельницями, уколами.

Що ще лікують … Ще дуже радикально ставляться до лікування міоми матки. Зазвичай лікарі пропонують хірургічне втручання з видаленням всього органу. Правда, не завжди ця операція потрібна. На Заході жінки з міомою матки вагітніють та народжують цілком здорових дітей.

І ще один стан організму, який часто називають захворюванням — це кіста шийки матки. Це абсолютно безпечні маленькі бульбашки, які утворюються на шийці матки в результаті закупорювання протоків. Їх розкривають, оперують.

Насправді, не потрібно оперувати кісту завчасно, оскільки вона сама може розсмоктатися менше, ніж за місяць. А от операція буде мати згубний вплив на яєчники — вона може зашкодити ще більше, 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: