Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Пенсія для жінок в 55 років: Рада прийняла остаточне рішення

Верховна Рада України провалила голосування за законопроєкт про вихід жінок на пенсію після 55 років за умови наявності 30-річного стажу. Відповідне голосування в українському парламенті відбулось сьогодні, 20 травня.Так, Рада відхилила законопроєкт про пенсійний вік жінок, який пропонував дозволити до 2022 року українкам ....

 

Верховна Рада України провалила голосування за законопроєкт про вихід жінок на пенсію після 55 років за умови наявності 30-річного стажу.

Відповідне голосування в українському парламенті відбулось сьогодні, 20 травня.Так, Рада відхилила законопроєкт про пенсійний вік жінок, який пропонував дозволити до 2022 року українкам виходити на пенсію у віці 55 років за умови наявності 30 років стажу, а також за умови попереднього звільнення з роботи.

В сесійній залі українського парламенту законопроєкт підтримали 264 народних депутата. У Раді відбулось голосування за проєкт закону №0972 “Про внесення змін до закону “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” про вдосконалення пенсійного забезпечення”. Слід зазначити, що даний документ пропонувалося ветувати ще в 2015 році. Законопроєкт депутатам рекомендував відхилити Комітет парламенту з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів ще восени 2019 року.

Слід зазначити, що нещодавно глава комітету Верховної Ради з питань соціальної політики Галина Третьякова назвала підвищення пенсійного віку неминучим процесом. Вона повідомила про результати дослідження Світового банку, які свідчать, що в 2030 році при параметрах нинішньої солідарної системи в Україні пенсію за формулою будуть отримувати 40% громадян.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: