Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Верховна Рада хоче дозволити двірникам та сантехнікам безперешкодно заходити до квартир та будинків українців – адвокат

Верховна Рада 20 травня схвалила законопроєкт, що дозволяє працівникам комунальних служб входити в приватні будинки і квартири. Про це повідомляє «ASPI». Парламентарі 20 травня ухвалили проєкт закону №2458 за основу, який передбачає, що працівники комунальних служб матимуть право входити в будинки і квартири....

 

Верховна Рада 20 травня схвалила законопроєкт, що дозволяє працівникам комунальних служб входити в приватні будинки і квартири.

Про це повідомляє «ASPI».

Парламентарі 20 травня ухвалили проєкт закону №2458 за основу, який передбачає, що працівники комунальних служб матимуть право входити в будинки і квартири в разі необхідності врятувати людське життя або майно, і з метою запобігання аварійної ситуації. У разі, якщо господар будинку відмовляється впускати комунальника, працівник має право увійти в будинок несанкціоновано. Однак це положення в парламенті пропонують виключити, оскільки можливо, воно буде сприяти корупції.

В українців у результаті виникло питання, наскільки це законно, і які наслідки можна очікувати? Адвокат компанії Barristers Кирило Іорданов з цього приводу сказав наступне: «Дійсно, це суперечливий законопроєкт. З нього виходить, що комунальникам дається ще більше прав, ніж є у правоохоронних органів. Тобто, щоб проникнути в житло приватної особи, поліцейському потрібен дозвіл суду, а якщо законопроєкт дає доступ комунальникові до приватного житла, то така ситуація, по-перше, створить правову колізію, а, по-друге, загрожує правам громадян.

Наприклад, це може призвести до зловживань з боку тих самих правоохоронців, які під приводами, передбаченими в законопроєкті, спільно з комунальниками зможуть безперешкодно проникати в житло громадян, не кажучи вже про нові можливі схеми шахраїв».

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: