Завантаження ...

“Вакцинація розпочнеться в липні”: МОЗ готує українців до другої хвилі COVID-19

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що до другої хвилі коронавірусу українці повинні пройти масову вакцинацію від грипу. Детальніше про це розповідає Час-Дій Замміністра пояснив, що масова вакцинація зможе вберегти населення від спалаху одразу двох інфекційних хвороб: грипу та коронавірусу. “Ми хочемо виключити поєднання....

 
Головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що до другої хвилі коронавірусу українці повинні пройти масову вакцинацію від грипу.

Замміністра пояснив, що масова вакцинація зможе вберегти населення від спалаху одразу двох інфекційних хвороб: грипу та коронавірусу.

“Ми хочемо виключити поєднання двох схожих інфекційних захворювань, які передаються однаковими шляхами і можуть одночасно привести до значного спалаху інфекційних хвороб, заповнити наші інфекційні відділення і викликати велику кількість пневмоній. Це грипоподібні захворювання і коронавірус. Для того, щоб виключити такі спалахи восени нам треба готуватися до масової вакцинації проти грипу в цьому році“, – сказав Ляшко.

За його словами, вакцинацію від грипу очікують вже в липні.

“Уже починати готуватися, розраховувати потреби, закуповувати вакцину і вакцинуватися, як тільки вона з’явиться на ринку України та інших європейських країн. Оскільки вакцина проти грипу щорічно змінює штам вірусу, який входить до складу вакцин … Як тільки з’явиться вакцина, потрібно масово робити щеплення проти грипу“, – додав він.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия