Завантаження ...

Щеплення БЦЖ, Яке Проводиться Українцям З Дитинства, Почали Застосовувати У Боротьбі З Коронавірусом

Низка країн почала проводити щеплення від туберкульозу БЦЖ у боротьбі з коронавірусом, бо вчені після досліджень припускають, що в країнах, де від проведення такої вакцинації не відмовились, хвороба має значно менше розповсюдження. Дослідники з чотирьох країн перевіряють, чи може вакцина...

 
Низка країн почала проводити щеплення від туберкульозу БЦЖ у боротьбі з коронавірусом, бо вчені після досліджень припускають, що в країнах, де від проведення такої вакцинації не відмовились, хвороба має значно менше розповсюдження.

Дослідники з чотирьох країн перевіряють, чи може вакцина проти туберкульозу, всебічно активізувати імунну систему людини, дозволяючи їй краще боротися з коронавірусом і, можливо, взагалі запобігти його зараженню. Дослідження проводяться серед лікарів, медсестер і літніх людей, які схильні до вищого ризику зараження респіраторним захворюванням. В Австралії почали експеримент на чотирьох тисячах медиків, яким вколять звичайну БЦЖ.

Вакцині вже сто років, однак у розвинених країнах її використання припинили, бо туберкульозом там масово більше не хворіють. А сама вакцина мала низку запитань.

Експерти в соцмережах пишуть, що в країнах, де була масова вакцинація БЦЖ, захворюваність дуже мала. В СРСР її проводили, в Україні ж досі щеплюють більшість немовлят.

Це одна з версій, чому на пострадянському просторі хворих менших, ніж в інших європейських країнах або в США.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия