Завантаження ...

Як самовдосконалюватися з кожним днем? 8 кроків

Самовдосконалення вимагає багато сил і часу. Коли ви стикаєтеся з черговою невдачею, не здавайтеся, адже життя — це подорож зі злетами і падіннями. Ви не зможете отримати все і відразу. Саморозвиток — процес тривалий. Вам необхідно щодня здійснювати маленький крок, щоб у майбутньому помітити відчутні результати. Ось кілька способів, як ви можете...

 

Самовдосконалення вимагає багато сил і часу. Коли ви стикаєтеся з черговою невдачею, не здавайтеся, адже життя — це подорож зі злетами і падіннями. Ви не зможете отримати все і відразу. Саморозвиток — процес тривалий. Вам необхідно щодня здійснювати маленький крок, щоб у майбутньому помітити відчутні результати. Ось кілька способів, як ви можете ставати кращими день за днем:

Будьте терплячі
Не сподівайтеся отримати все негайно. Ви повинні бути уважними протягом всього шляху. Деякі дні будуть важкими, але від цього ваше життя не стане нудним. Припиніть постійно готуватися до дії — приступайте до роботи вже зараз.

Ставте перед собою реальні цілі
Якщо ви думаєте, щодня ставати краще, вам необхідно встановлювати реалістичні цілі. Коли ви ставите недосяжні цілі, вони змушують вас відчувати себе невдахою. Ваше завдання — робити невеликі кроки, надихаючись однією перемогою за іншою.

Вам доведеться піти на жертви
Жертва — невід’ємна частина успіху. Іноді вам доведеться витратити свій єдиний вихідний, щоб працювати над своїм проектом. Чим більше ви витрачаєте, тим стрімкіше наближаєтеся до кінцевого результату.

Виробляйте добрі звички
Якщо ви хочете перейти на здорову дієту, то почніть з того, щоб дотримуватися її кілька днів в тиждень. Робіть це до тих пір, поки не звикнете до нового режиму. Впроваджуйте у своє життя корисні звички поступово і не беріться за все відразу.

Читайте
Читайте кожен день. Навіть якщо це буде всього пара сторінок — для початку досить. Книги не тільки допоможуть вам розширити знання, але і позитивно вплинуть на ваше психічне здоров’я. Наприклад, читання перед сном дозволить вам розслабитися. Це набагато краще, ніж гортати стрічку в Instagram.

Виробіть ранкову рутину
Гарний початок дня — половина успіху. Почніть свій ранок з позитиву: випийте чашку чаю або кави, зробіть зарядку, займіться медитацією. Це займе у вас не більше 15 хвилин, чому б не витратити час з користю?

Будьте послідовні
Послідовність та наполегливість — це ключі до досягнення цілей. Плануйте і строго дотримуйтеся складеного плану. Кожен день робіть щонайменше одну річ, яка допоможе вам ставати краще. Навіть якщо ви помилитеся, винесіть для себе урок і продовжуйте рухатися вперед.

Приділіть час освоєнню нового досвіду
Є навички, які ви хочете розвинути? Присвячуйте їм хоча б 30 хвилин у день. Ви хочете ефективніше керувати командою? Розвинути навички спілкування? Освоїти нове хобі? Почніть поступово йти до цього. Ви відчуєте гордість за себе, коли освоїте нові навички. Все хороше, що станеться у вашому житті, починається з вашого саморозвитку. Робіть кожен день крок, нехай і невеликий, в напрямку своєї мрії. У якийсь момент ви зрозумієте, що знайшли щастя.



Антоніна Смирнякова,
фахівець із соціальної роботи
Соціально-психологічного центру м. Славутич
(за матеріалами Інтернет-ресурсів)

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия