Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Ці місця просто кишать бактеріями! Найнебезпечніші поверхні в нашому домі

Коли заходить мова про гігієну, можна уявити собі безліч «небезпечних» місць. У багатьох в уяві спливає кабінка громадського туалету або поручень в метро. Але що, якщо в нашому будинку є поверхні, на яких кількість шкідливих бактерій перевищує горезвісний ободок унітазу в десятки, а то й тисячі разів? ...

 

Коли заходить мова про гігієну, можна уявити собі безліч «небезпечних» місць. У багатьох в уяві спливає кабінка громадського туалету або поручень в метро. Але що, якщо в нашому будинку є поверхні, на яких кількість шкідливих бактерій перевищує горезвісний ободок унітазу в десятки, а то й тисячі разів? Ось кілька прикладів місць, яких дійсно варто побоюватися, а краще якомога частіше протирати.

Кухонна дошка для оброблення м’яса

Незалежно від того, з якого матеріалу виготовлені обробні дошки, кількість бактерій на їх поверхні вражає. Убезпечити себе можна постійною обробкою кухонного приладдя при високих температурах. Крім того, обов’язково заведіть окремі дошки для нарізання продуктів, які їдять без термообробки, наприклад хліба і овочів.

Ручка вхідних дверей
Ця ділянка найчастіше контактує з брудними руками. Важливо не забувати мити руки, як тільки перетинаєте поріг своєї квартири.

Старі зубні щітки
Найбільше ризикують власники спільного санвузла. Безліч шкідливих бактерій вільно пересуваються по вологому повітрю і можуть жити кілька годин. Не забувайте міняти щітку не рідше одного разу в три місяці, навіть якщо її щетина в хорошому стані. У подорожі буде не зайвим натерти щітку милом після чистки зубів.

Клавіатура комп’ютера або ноутбука
На приставних клавіатурах бактерій в сотні разів більше, ніж під обідком унітазу. А коли мова йде про клавіатуру ноутбука, яка ще й нагрівається, рівень мікроорганізмів може зашкалювати! Постарайтеся не їсти за монітором і як можна частіше видаляти пил звичайним пензликом.

Пір’яні подушки
Щоб спати спокійно і безтурботно, краще віддати перевагу синтетичному наповнювачу, який легко прати самостійно.

Килимові покриття
Раніше без килима не обходилась жодна квартира. На жаль на кожному сантиметрі м’якого покриття накопичується безліч бактерій і пилових кліщів.

Поверхня письмового столу
Якщо мова йде про стіл, який стоїть в офісі, то бактерій тут більше, ніж в туалеті. Підтримуйте порядок на робочому місці, щоб було легше проводити вологе прибирання.

Мобільний телефон
У цьому випадку справа в високих температурах: нагрів телефону сприяє розмноженню бактерій. Зберігається телефон часто не в самих стерильних місцях.

Гроші
На жаль брудними виявляються і ті, що зароблені чесним шляхом … Якщо вам доводиться часто мати справу з готівкою, не забувайте періодично мити руки. Це можна вважати ще одним доказом на користь безготівкового розрахунку.

Жіноча сумка
Крім мобільного телефону і грошей в гаманці, тут знаходиться безліч дрібних речей, які чистять не особливо часто. Якщо хочете знизити кількість мікробів, протирайте баночки з косметикою і гаманець антибактеріальними серветками.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: