Завантаження ...

За успішне проходження сертифікації – доплата у 20% з 1 січня 2020 року

Для встановлення доплати за успішне проходження сертифікації вчитель має звернутись із відповідною заявою до керівника закладу освіти. За останній період до Міністерства освіти і науки надійшла достатня кількість звернень стосовно відмови місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування ....

 

Для встановлення доплати за успішне проходження сертифікації вчитель має звернутись із відповідною заявою до керівника закладу освіти.

За останній період до Міністерства освіти і науки надійшла достатня кількість звернень стосовно відмови місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування встановлювати доплату вчителям, які успішно пройшли сертифікацію у 2019 році.
Таке рішення неправомірне, адже усі педагоги, які пройшли сертифікацію, мають отримувати надбавку вже з січня 2020 року.

Відповідно до Закону України «Про освіту», вчителі, які успішно пройшли сертифікацію, повинні отримувати доплату в розмірі 20% посадового окладу впродовж терміну дії сертифікату – тобто 3-х років. Це положення Закону є нормою прямої дії та підставою для встановлення виплат. Згідно зі зверненнями до МОНу, місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування посилаються на зупинення дії постанови Кабінету Міністрів від 10 липня 2019 року №822 «Про оплату праці педагогічних, науково-педагогічних та наукових працівників закладів і установ освіти і науки». Однак це не є підставою для відмови у встановленні доплат вчителям.

Нам надзвичайно прикро, що виникла така неприпустима ситуація. Всі вчителі, які успішно пройшли сертифікацію у 2019 році, мають отримувати доплату в 20%. Те, що ця доплата не встановлюється і не виплачується, може бути розцінено як порушення Закону «Про освіту» і безпідставна невиплата зарплатні, – наголосила Міністерка освіти і науки Ганна Новосад.

Для встановлення доплати за успішне проходження сертифікації вчитель має звернутись із відповідною заявою до керівника закладу освіти. До заяви необхідно додати роздрукований сертифікат або у тексті заяви зазначити його реквізити в Єдиній державній базі з питань освіти. Передбачається, що в майбутньому, з розвитком реформи #НУШ, сертифікація замінить атестацію педагогів.

Довідково:

Пілотну сертифікацію вчителів початкової школи, яка відбулась впродовж 2019 року, пройшли 705 педагогів. Успішне проходження сертифікації дозволяє отримувати надбавку у 20% до зарплатні й може зараховуватись як проходження чергової (позачергової) атестації.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия