Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Чи стали українці багатші: думка експерта

У 2019-му купівельна спроможність українців зросла. Чи стали люди багатші — не впевнений. Слово "багатство" передбачає, що грошей вистачає не тільки на їжу, розповів Gazeta.ua Олексій Дорошенко, голова Національної ради економічного розвитку. "Для пенсіонерів і для тих, хто живе...

 

У 2019-му купівельна спроможність українців зросла. Чи стали люди багатші — не впевнений. Слово "багатство" передбачає, що грошей вистачає не тільки на їжу, розповів Gazeta.ua Олексій Дорошенко, голова Національної ради економічного розвитку.

"Для пенсіонерів і для тих, хто живе на мінімальну та середню зарплату, купівельна спроможність зросла до 10%. Пенсіонери більше почали отримувати з березня 2019-го. Це пов'язано з виборами", - говорить Дорошенко. Додає, що наступного року продовжать зростати заробітки працюючих українців.

"У бюджет заклали збільшення "мінімалки" до 4723 гривень. Додасть середня зарплата. Не так відчутно, як цьогоріч, зростуть виплати пенсіонерам. Пенсії збільшать на 5-7%", - підсумував Дорошенко.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: