Завантаження ...

Скасують паперові медичні картки

У квітні 2020-го в Україні будуть введені електронні карти пацієнтів, які дозволять позбутися звичних паперових карт. Текстові версії електронних карт уже запущені в пілотному режимі. Про це повідомила координаторка напряму eHealth Офісу президента Яніка Мерило. "Електронна карта пацієнта...

 

У квітні 2020-го в Україні будуть введені електронні карти пацієнтів, які дозволять позбутися звичних паперових карт.

Текстові версії електронних карт уже запущені в пілотному режимі. Про це повідомила координаторка напряму eHealth Офісу президента Яніка Мерило. "Електронна карта пацієнта має запуститися у квітні 2020-го на вторинній ланці. Перші медкарти вже запускаються в пілотному режимі та далі масштабуються. Записи робитимуться за поточними діагнозами. Прийшов пацієнт – ввели дані", – зазначила вона, передає "Сегодня".

Мерило розповіла, що інформація пацієнта відображатиметься різним категоріям медиків залежно від рівня доступу. Пацієнт також матиме змогу заборонити бачити інформацію будь-кому, крім нього та лікаря. "Якщо людина записалася до лікаря, то, мабуть, цей лікар пмає мати право доступу. Або, наприклад, людина потрапляє в швидку допомогу і не має можливості відкрити доступ до своєї карти. Тоді, мабуть, лікар екстреної допомоги має бачити картку. Це складний механізм, хто матиме право, але ключове, що сам пацієнт вирішує, кому відкривати доступ до медкарти. Крім випадків, коли це стосується життя самої людини", – розказала Мерило.

Вона також додала, що, крім електронної картки, збираються ввести електронний лікарняний, направлення та електронні рецепти на всі категорії. Також запустять взаємодію реєстрів для запобігання дублюванню інформації.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия