Завантаження ...

Купувати землю мають тільки українці

- Це правило формуватиме потужний прошарок фермерів, розповідає в інтерв'ю журналу "Країна" економіст Борис Кушнірук. - Зняття мораторію – шанс для України стати не тільки сировинною державою. У роботі на землі використовують біо- та ІТ-технології. Просто виробляти продукти вже неефективно....


- Це правило формуватиме потужний прошарок фермерів, розповідає в інтерв'ю журналу "Країна" економіст Борис Кушнірук. - Зняття мораторію – шанс для України стати не тільки сировинною державою. У роботі на землі використовують біо- та ІТ-технології. Просто виробляти продукти вже неефективно.


Мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення має бути скасований із 1 жовтня 2020-го, говорить прем'єр-міністр Олексій Гончарук. На розгляді в парламенті понад десяток законопроектів щодо ринку землі. Але переважна більшість українців – проти продажу. Запитуємо в експертів і фермерів, чому аграрна нація проти приватної власності на землю та як подолати суспільний спротив.

- Ринок землі – це ще один крок у правильному напрямі. Що працює в західному світі, працюватиме й у нас, - вважає науковець Євген Дикий. - Треба перестати винаходити велосипеди та шукати якісь треті шляхи. Спитай будь-якого українця: "Скажи, дорогенький, ти хотів би жити так, як живуть у США, Великій Британії, Німеччині чи Франції?" Щонайменше 73 відсотки скажуть: "Звісно, так". Емігрують саме туди, а не у Північну Корею. Варто перестати гратися в російські ігри про "свій особливий шлях". І визнати: українці такі самі, як решта.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия