Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Розрахуватися з боргами стане легше: запрацював кодекс про банкрутство

В Україні запрацював кодекс про банкрутство. "З 21 жовтня 2019-го вводиться в дію кодекс із процедур банкрутства, який набув чинності 21 квітня 2019-го", - повідомили у прес-службі Міністерства юстиції. Верховна Рада кодекс про банкрутство фізичних осіб ухвалила 18 жовтня ....

 

В Україні запрацював кодекс про банкрутство.

"З 21 жовтня 2019-го вводиться в дію кодекс із процедур банкрутства, який набув чинності 21 квітня 2019-го", - повідомили у прес-службі Міністерства юстиції. Верховна Рада кодекс про банкрутство фізичних осіб ухвалила 18 жовтня торік. Мета кодексу - підвищити ефективність процедур банкрутства, рівень захищеності прав кредиторів і вдосконалити процедури продажу майна боржника на аукціоні. Таким чином, людям, які не можуть розрахуватися з боргами за кредитами, дозволили оголошувати себе банкрутами.

Справи про банкрутство фізичної особи має розглядати Господарський суд за місцем її проживання. Заяву може подати той, хто має борг за кредитами не менше 30 мінімальних заробітних плат. Або людина, яка протягом 2 місяців не сплачує половину платежів за позиками. Також має бути постанова державного виконавця, що у позичальника немає майна, за рахунок якого можна розрахуватися з кредитом.

У заяві боржник описує всі свої приватні борги, банківські кредити. Суд відкриває провадження про неплатоспроможність. Припиняють нараховувати відсотки, штрафи та пені. Разом із заявою до суду людина подає план, як розраховуватиметься з боргами. Можна пропонувати продати якесь майно. Після завершення всіх процедур суд виносить рішення про звільнення боржника від боргів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: