Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Як визначити, скільки років не входить до стажу роботи

Якщо особа певний період доглядала за недієздатним, це може враховуватися до стажу. Для того, щоб зарахувати догляд за недієздатною людиною до стажу, необхідно взяти висновок із медичного закладу. Верховний суд повідомляє, що до стажу роботи зараховуються періоди...

Якщо особа певний період доглядала за недієздатним, це може враховуватися до стажу.

Для того, щоб зарахувати догляд за недієздатною людиною до стажу, необхідно взяти висновок із медичного закладу. Верховний суд повідомляє, що до стажу роботи зараховуються періоди нагляду не за будь-яким пенсіонером, а лише де потребується такий нагляд.

Стан здоров'я є тим критерієм, за яким певних осіб відносять до категорії, час догляду за якими зараховується до стажу роботи, розповідає from-ua.com. Непідтвердженою статусу особи з інвалідністю І групи, статусу дитини з особливими потребами або статусу пенсіонера, який за медичним висновком вимагає стороннього догляду, виключає можливість зарахування періоду догляду за ними до стажу роботи.

За відсутності необхідного мінімального страхового стажу особі не може бути призначена пенсія із зниженням пенсійного віку.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: