Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Чому молочні продукти стрімко дорожчають

В останній літній місяць молочні продукти подорожчали на 5%. З початку року - на 16%. До кінця 2019-го ціни можуть зрости ще на 3-5%. Продукція дорожчає через кризу у молочному скотарстві, високі податки, неефективну систему дотацій та непрогнозовані умови ринку землі...

В останній літній місяць молочні продукти подорожчали на 5%. З початку року - на 16%. До кінця 2019-го ціни можуть зрости ще на 3-5%.


Продукція дорожчає через кризу у молочному скотарстві, високі податки, неефективну систему дотацій та непрогнозовані умови ринку землі для виробників, передає Асоціація виробників молока. Так, за січень-липень цього року промисловий сектор втратив 11,8 тис. корів. З ринку почали виходити малі та середні господарства. Водночас 60% у структурі промислового поголів'я становлять саме невеликі ферми по 50-400 корів.

Крім того, ставка ПДВ на молочні продукти в Україні становить 20%. У Німеччині - 7%, Франції - 5,5%, Польщі - 5%. "Деякі власники молочно-товарних ферм розпродують корів, щоб назбирати грошей на випадок необхідності викупити землі та вберегти бізнес через непрогнозовані умови ринку землі", - наголосили в Асоціації.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: