Завантаження ...

Повідомили, коли в Україні з'явиться електронна митниця

Україна зможе запустити систему електронної митниці через рік. Це стало можливим завдяки необхідному фінансуванню від іноземних партнерів, передає РБК-Україна. "Я переконаний, що за рік вона працюватиме. Нам знадобився приблизно рік для...

Україна зможе запустити систему електронної митниці через рік.


Це стало можливим завдяки необхідному фінансуванню від іноземних партнерів, передає РБК-Україна. "Я переконаний, що за рік вона працюватиме. Нам знадобився приблизно рік для того, щоб розробити і запустити систему державних закупівель ProZorro. Приблизно такі ж терміни, трошки швидше, пішли на створення "ProZorro.Продажі" – системи, через яку йде приватизація, розподіл ліцензій і т. д. І мені здається, що такі терміни досить реальні для розгортання електронної митниці", – повідомляє глава Державної митної служби Максим Нефьодов.

Основними пріоритетами для Нефьодова є електронізація, як основний метод боротьби з корупцією та неефективністю, а також реформа кадрів. "Перший — електронна митниця. Другий — кадрове оновлення. Третій — митна інфраструктура. Це не лише горезвісні сканери, про які соромно згадувати, а й автоматичні ваги, автоматичне сканування номерів, поворотні камери", – додав глава служби.

5 липня Кабінет міністрів призначив Максима Нефьодова головою Державної митної служби.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия