Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У Славутичі стартувала 6-та Міжнародна конференція «Проблеми виведення з експлуатації об’єктів ядерної енергетики та відновлення навколишнього середовища» INUDECO

27 квітня 2021 року у Славутичі стартувала Шоста Міжнародна конференція «Проблеми виведення з експлуатації об’єктів ядерної енергетики та відновлення навколишнього середовища» INUDECO 2021....

27 квітня 2021 року у Славутичі стартувала Шоста Міжнародна конференція «Проблеми виведення з експлуатації об’єктів ядерної енергетики та відновлення навколишнього середовища» INUDECO 2021. Через епідемію Covid конференція проходить на ресурсах Webex та Zoom. Пряма трансляція відкриття конференції здійнювалася на YouTube-каналі Державного спеціалізованого підприємства «Чорнобильська Атомна електростанція».
Про це повідомили на сторінці Славутицької міської ради.
До участі зареєструвалися 164 особи. Онлайн-учасників 140 осіб, офлайн учасників (славутичани, працівники ДСП ЧАЕС, оргкомітет) – 24 особи. У 2021 році участь у події беруть представники з більше ніж 23 країн – вперше в рамках INUDECO проходитиме Міжнародна панель з Українським ядерним товариством на тему «35-ті роковини аварії на Чорнобильській АЕС: від минулого до майбутнього».
З вітальними промовами та доповідями у перший день конференції виступили:
• перший заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Богдан Боруховський
• заступник Голови Державного агентства України з управління зоною відчуження Максим Шевчук
• директор технічний (- головний інженер) ДСП «Чорнобильська АЕС» Андрій Білик.
• міський голова м.Славутича Юрій Фомічев
• директор Інституту проблем безпеки атомних електростанцій Національної академії наук України Анатолій Носовський
• директор ВП «Атомремонтсервіс» ДП «НАЕК «Енергоатом» Віталій Шикун
• директор Спільного Офісу Підтримки проектів Європейського Союзу з підтримки ядерної безпеки в Україні Девід Корбет
• керуючий директора «Plejades GmbH» - незалежні експерти, іноземного радника голови Державного агентства України з управління зоною відчуження Норберт Молітор Під час Міжнародної панелі прозвучали доповіді заступника директора з наукової роботи Інституту проблем безпеки АЕС НАН України Сергія Паскевича, заступник начальника відділу стратегічного планування Чорнобильської АЕС Віктора Кучинського, старшого наукового співробітника Інституту проблем безпеки АЕС НАН України Максима Савельєва, завідувача відділу ядерної безпеки Інституту проблем безпеки АЕС НАН України Романа Годуна.
28-29 квітня учасники конференції візьмуть участь у відкритих дискусіях з тем: Від катастрофи до нового життя – 28 квітня (webex); Чорнобильська АЕС та Об’єкт «Укриття» – 28 квітня (zoom); Атомна енергетика та нова генерація – 29 квітня (webex). Прозвучить 85 доповідей, до збірника матеріалів конференції увійшло 74 тез та статей. На полях конференції традиційно проходить Хакатон «Місто нових ідей». У 2021 році це чотири команди з міст Славутич, Київ та Черкаси. Організатори конференції: виконавчий комітет Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області; Комунальне підприємство «Агентство регіонального розвитку» м.Славутича; Державне агентство України з управління зоною відчуження, Державне спеціалізоване підприємство «Чорнобильська АЕС»; Інститут проблем безпеки атомних електростанцій Національної академії наук України; Славутицька філія Національного технічного університету України «КПІ імені Ігоря Сікорського». Партнери конференції: Національна академія наук України, Академія технологічних наук України, Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», Асоціація підприємств промислової автоматизації України, Відокремлений підрозділ Державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» «Атомремонтсервіс», Інститут проблем математичних машин і систем НАН України, Чернігівський національний технологічний університет, Українське ядерне товариство та інші інституції та громадські об’єднання. До зустрічі на полях конференції!
Нагадуємо, що вся необхідна інформація є на веб-сайті конференції. Гарної плідної роботи та цікавих дискусій.
Конференція проходить у місті Славутичі з 2016 року в рамках заходів до роковин аварії на Чорнобильській АЕС. За цей час більше 600 науковців та практиків з Данії, Бельгії, Білорусі, Болгарії, Ірландії, Німеччини, Польщі, Іспанії, Норвегії, Сполучених Штатів Америки, України, Франції, Чехії, Японії взяли участь у конференції, що проходить та організована у наймолодшому українському місті Славутичі.
В контексті техногенних катастроф у Чорнобилі (1986 р., Україна) та Фукусімі (2011 р., Японія), пандемії COVID-19 на новий рівень виходять і нові виклики, зокрема реінтеграція територій, соціальна адаптація людей та спадщина, яку ми залишаємо майбутнім поколінням. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: