Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Славутичанин разом з 26-ю Українською антарктичною експедицією поїхали зимувати на "Акамедіку Вернадському"

24 березня до Антарктиди вирушили українські науковці з різних міст та селищ на станцію "Академік Вернадський". Вже 26-та, за рахунком, Українська антарктична експедиція проведе в Антарктиці близько 13 місяців. Серед членів наймолодшої команди з усіх минулих експедицій є і житель Славутича. Атерм Ігнатенко поїхав як кухар...

24 березня до Антарктиди вирушили українські науковці з різних міст та селищ на станцію "Академік Вернадський". Вже 26-та, за рахунком, Українська антарктична експедиція проведе в Антарктиці близько 13 місяців. Серед членів наймолодшої команди з усіх минулих експедицій є і житель Славутича. Атерм Ігнатенко поїхав як кухар.
Як повідомляють на сайті http://uac.gov.ua/ у цьогорічній склад команди ввійшли 12 учасників: 7 науковців, кухар, лікар, системний механік, системний адміністратор та дизеліст. Керівником експедиції назначили харківського геофізика Богдана Гаврилюка. Богдан поїде не вперше, це вже дев'ята його експедиція. Серед інших членів команди є також люди, які від'їжджають у експедицію не вперше. Наприклад, єдина в команді жінка біолог з Києва Оксана Савенко поїхала вдруге.
Загалом члени команди з ріхних міст та селищ, найбільша кількість експедиторів прибули з міста Харкова, аж троє чоловік, двоє людей з Києва та один з Чернігова. Також в експедицію відправили жителя міста Славутича, що в Києвській області, є люди з Вінницької, Львівської, Чернігівської, Запорізької областей, а також з міста Полтави.
Через об’єктивну складність організації таких далеких та довготривалих експедицій відбір кандидатів до участі в них починається за пів року до відправки експедиції, а саме в серпні – вересні кожного року. Вимоги і процес відбору кандидатів-науковців та технічного персоналу дещо відрізняється між собою, зважаючи на особливості постановки їх робочих завдань. Перелік спеціалістів та опис типових робіт, з якими їм доведеться мати справу протягом зимівлі є доволі сталим і ознайомившись з ним можна скласти уявлення про роботу на станції. Тому перед поїздкою всі члени команди пройшли тижневу підготовку. Загалом екпедиція має три головні цілі, заради яких хдуть науковці:
- проводити щоденні вимірювання;
- проводити заплановані дослідження;
- підтримувати роботу станції.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: