Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Звіт міського голови. Що зробили за минулий рік?

7 квітня о 18:00 годині вечора в онлайн режимі відбувся річний звіт міського голови Фомічева Юрія за минулий 2020 рік. Про те, що звітуватиме мер тільки онлайн стало відомо зарання, адже через посилені карантинні обмеження не можна збирати людей для масових заходів, аби уникнути великого скупчення жителів...

7 квітня о 18:00 годині вечора в онлайн режимі відбувся річний звіт міського голови Фомічева Юрія за минулий 2020 рік. Про те, що звітуватиме мер тільки онлайн стало відомо зарання, адже через посилені карантинні обмеження не можна збирати людей для масових заходів, аби уникнути великого скупчення жителів.
Онлайн трансляцію вели робітники ТБ "Медіа Дім", а також переглянути онлайн звітування можна на ютуб каналі slavutich_live. Жителі мали змогу задати будь-яке запитання, яке їх турбує на сторінці в Фейсбуці "Славутицька міська рада", або зателефонувавши за номером телефону: 3-00-1.
Бюджет участі
- Добрий вечір, дорогі славутичани! Ми не можемо зустрітися в Кіноконцертному комплексі як зазвичай це буває. Сьогодні ми вам презентуємо нашу роботу за минулий рік: якою вона була, що ми досігнули та що нам ще треба зробити, також поговоримо про стратегію Славутича на наступні 5 років. Також сьогодні з нами працює наша команда, це команда Славутицької міської ради, - розпочав міський голова.
Спершу мер міста Славутича підвів підсумки ромадського проєкту "Бюджету участі". За словами Юрія Фомічева, "Бюджет участі" з'явився у місті з 2016 року та триває до сьогодення. На звіті повідомили, що всього допущено було до голосування 135 проєктів, за які проголосували близько 10 тисяч славутичан. Відомо, що переможцями стали 56 проєктів, серед яких реалізували 46, а на етапі реалізаціїї зараз перебуває 8 проєктів.
У минулому 2020 році 8 проєктів на суму 1 250 438 гривень стали переможцями. Серед яких 3 великих проєкти, які за підрахунками обійдуться на загальну суму 838 340 гривень. Та 5 малих проєктів, які обійдуть міському бюджету на загальну суму 412 098 гривень. Ознайомитися з переможцями проєктів можна за посиланням: https://slavutych.pb.org.ua/.
Коронавірус у місті
- На жаль весь 2020 рік ми провели в умовах карантинних обмежень, тому такий проєкт як "Мала культурна столиця в Україні" був перенесений на 2021 рік. Я вам скажу друзі, що і цей рік буде не простий, адже 2020 став роком змін для всіх. Закликаю вас, бережіть себе, дотримуйтеся дистанції, мийте руки з милом, бережіть себе  та дітей! На мой думку, вакцинація змінить ситуацію, але таким яким був світ уже ніколи не стане, - прокоментував мер міста під час звіту.
Напрямки життя. Інфаструктура міста
- Все починається з міської влади, тому що ви довірили нам долю міста на виборах, які відбулися у 2020 році. Ми вже можемо сказати "дякую" Міській раді 7 скликання, які відпрацювали свої 5 років. 88 засідань було проведено, 73 провели сесій та 2028 прийняли рішень, - звітував Юрій Фомічев.

Міська рада 8 скликання, яку обрали жителі, працюватиме до 2025 року.  Відомо, що секретарем ради обрали наталію Гантімурову. За словами мера міста, є 5 комісій та керівників цих самій комісій також представили. Денис Маслій - керівник регламентної комісії. Олена Соколова - керівниця бюджетної комісії. Юрій Корнійчик - керівник комісії міського господарства. Юрій Юрченко - керівник комісії соціально-кономічного розвитку. Та Ярослав Вольський - керівник гуманітарної комісії.
  Також обрали новий склад виконавчого комітету, у який увійшли: Юрій Фомічев, Наталія Гантімурова, Віктор Шевченко (перший заступник міського голови), Олександр Лінкевич (заступник міського голови), Наталія Швець (керуюча справами виконавчого комітету), Галина Зайченко (начальниця управління фінансів), Анна Кравець (керівниця служби ДСП ЧАЕС), Ірина Світус (заступниця директора ВП "АРС"), Ірина Старовойтова (директорка КП "Агенство регіонального розвитку", Олена Суганяка (медична директорка Міської лікарні), Володимир Жиггало (представник громадської ради), Юрій Репех (представник ради підприємців).
Юрій Фомічев повідомив, що наразі вони працюють зі зверненнями громадян, з людьми, які приходять за адміністративними послугами і для того, щоб висловити свою думку з приводу того чи іншого питання. За цей час до Міської ради потратило 903 звернення, серед яких 854 - письмові заяви, а 49 - усні заяви. Також мають 1 електронну петицію та 11 проведених особистих прийомів. Серед цих всіх звернень: 384 - це соціальних захист, 96 - земельні, 119 - житлові, 22- прав і свобод, 159 - ЖКГ, 20 - працевлаштування, 113 - інші.
Бюджет міста
- Дуже важливо це гроші, тому що це ті ресурси, якими володіє Славутич, та скільки грошей ми витратили за минулий рік.доходи у минулому році склали 310,4 мільйонів гривень. Мало це чи багато? Достатньо не мало. Якщо рахувати на душу населення, то це майже 9 тисяч. Але і витрати у нас не малі, враховуючи нашу шалену інфаструктуру, - прозвітував очільник міста.
З власних надходжень місто отримало за минулий рік 234,4 мільйони, 44,8 мільйонів субвенцій та 31,2 мільйонів дотацій.

Куди витратили кошти
- Ми бачимо, що більше 50% пішло на освіту і я вважаю, що це абсолютно правильний авторитет. Друге місце і це також наш пріоритет - соціальний захист. Далі йде охорона здоров'я, культура та мистецтво...У нас є бюджет розвитку, він невеликий для такого міста як Славутич. Видатки бюджету розвитку складають 38,3 мільйонів гривень. Ми витратили на обладнення для нашої медицини 4 мільйона гривень, - прокоментував мер міста.

Текст Британ Дар'я;
Фото взяті з онлайн трансляції

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: