Завантаження ...

Корисна інформація про вакцинацію проти COVID-19?

Вакцинація проти COVID-19 не спричинить захворювання. Загальна слабкість або підвищення температури – це звичайна реакція на вакцину від COVID-19. Ці симптоми зникають через кілька днів після вакцинації. Все про вакцину Covishield/AstraZeneca: Тип вакцини – векторна Кількість доз – 2 Країна виготовлення – Індія Розробник – британсько-шведська фармацевтична компанія AstraZeneca та ...

Вакцинація проти COVID-19 не спричинить захворювання. Загальна слабкість або підвищення температури – це звичайна реакція на вакцину від COVID-19. Ці симптоми зникають через кілька днів після вакцинації.
Все про вакцину Covishield/AstraZeneca:
Тип вакцини – векторна Кількість доз – 2 Країна виготовлення – Індія Розробник – Британсько-шведська фармацевтична компанія AstraZeneca та Оксфордський університет Інтервал між введеннями – 4–12 тижнів Схвалена ВООЗ, ЄС, Канадою та Індією для екстреного використання Ефективність – 63 % (згідно з тимчасовими рекомендаціями Стратегічної консультативної групи експертів ВООЗ) Температура зберігання – +2…+8 Можливі реакції на щеплення – почервоніння, біль, набряк у місці ін’єкції, лихоманка чи озноб, головний біль, біль у м’язах чи суглобах, нудота, втомлюваність, збільшені лімфатичні вузли. Ці реакції є нормальними та зникають за кілька днів після вакцинації.
Як працює: використовує безпечний вірус застуди, щоб доставити специфічні білки коронУ такий спосіб вакцина формує імунітет, не викликаючи хвороби. Протипоказання: важка алергічна реакція на попередню дозу, гіперчутливість до одного з компонентів, температура тіла вище 38,5С. Вакцина вводиться у вигляді ін’єкції в м’яз плеча.
Джерело: https://vaccination.covid19.gov.ua/

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия