Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Коронавірус у світі, в Україні та у Славутичі

Коронавірус б'є нові антирекорди в світі, Україні та не минає місто Славутич. Захворювання, яке викликає COVID-19 спричинає такі симптоми у людей - зокрема кашель, високу температуру, млявість та сонливість - не частіше зустрічається тимчасова втрата нюху та смакових рецепторів. В небагатьох країнах...

Коронавірус б'є нові антирекорди в світі, Україні та не минає місто Славутич. Захворювання, яке викликає COVID-19 спричинає такі симптоми у людей - зокрема кашель, високу температуру, млявість та сонливість - не частіше зустрічається тимчасова втрата нюху та смакових рецепторів. В небагатьох країнах вчені розробили вакцину, тому в більшості країнах світу розпочали масову вакцинацію.
Нагадуємо, що у Славутичі 20 березня розпочали другу хвилю вакцинації, в яку віднесли громадських діячів та медичний персонал, а також вчителів та вихователів, яким 60 та більше років. Відомо, що у квітні відбудеться третя хвиля вакцинації.
Також відомо зі слів генерального директора Славутицької міської лікарні Вольського Ярослава, що є люди, які хворіють другий раз на коронавірус, і зокрема це люди, які повертаються у лікарню з набагато гіршими сиптомами ніж першого разу.
- Мало того, що до нас стало надходити набагато більше пацієнтів. Після новорічних свят у нашому місті було затишшя. Характерно у даний час пандемії, що практично 100% людей, які приходять до нас з повторним захворенням на коронавірус – це середня та тяжка форма протікання. Якщо 70% легень уражені ковідною інфекцією, то людина знаходиться у такому напівкритичному стані що їй необхідний кисень, адже без нього вона просто помре, - прокоментував Вольський Ярослав.
Статистика у світі
За весь час пандемії у всьому світі зафіксували 128 мільйонів випадків на COVID-19. За даними статистики, під час пандемії у свьому світі вилікували 72,4 мільйонів людей, а летальних випадків зафіксували 2,79 мільйонів.

Якщо переглядати статистику країн по захворюваності на коронавірус, то на першому місці Сполучені Штати Америки, саме в Америці зафіксували найбільший рівень захворюваності за весь час пандемії. Відомо, що 30,4 мільйонів випадків зафіксували з початку карантину. На другому місці серед антирекордних країн - Бразилія, країна, де зафіксували 12,6 випадків. На третьому місці Індія, в якій виявили 12 мільйонів випадків за весь час карантину. Серед цього рейтингу Україна на шістнадцятому місці.

Статистика захворюваності в Україні
10 533 нових випадки коронавірусної хвороби COVID-19 зафіксовано в Україні станом на 30 березня 2021 року. Зокрема, захворіли 367 дітей та 250 медпрацівників. Також за минулу добу госпіталізовали– 2 597 осіб; виписано з лікарень – 1 054 особи; летальних випадків – 286; одужало – 3 576 осіб; здійснено тестувань за добу – 96 947 (зокрема методом ПЛР – 50 836, методом ІФА – 19 130); досліджень експрес-тестами на антиген до SARS-CoV-2 – 26 981.
Про це повідомили в телеграм каналі Коронавірус_інфо.
За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у м. Київ (1 422), Львівській (961), Київській (934), Харківській (762) та Одеській (721) областях. Дані з тимчасово окупованих територій АР Крим, Донецької, Луганської областей та міста Севастополя відсутні.

Антирекорди в Славутичі
На сторінці Славутицької міської ради повідомили, що в місті за минулі вихідні одужало троє людей. А тестувань провели - 82. Наразі опублікували статистику за понеділок 29 березня. Відомо, що за весь час пандемії у місті зафіксували 1536 випадків на COVID-19. Станом на понеділок зафіксували 13 нових випадків. Наразі хворіють 213 людей. Серед хворих госпіталізували 25 жителів Славутича. 

- Так, рівень дуже швидко зростає. Підтверджено, що це випадки середньої та важкої тяжкості ковідних пневмоній. Двадцять пацієнтів потребують постійної кисневої підтримки. Тобто це пацієнти, які практично не можуть знаходитися вдома. Вони повинні бути в лікувальному закладі, та під кругло добовим наглядом медичного персоналу, прокоментував директор Славутицької лікарні.

Британ Дар'я

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: