Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Проєкти регіонального розвитку: Славутич – майбутній центр велотуризму

Місто на Київщині Славутич за два роки побудує розвинуту велоінфраструктуру.Це не тільки зробить його зручнішим для мешканців і поліпшить екологію, а й перетворить Славутич на центр економічного зростання регіону та туристичний магніт...

Місто на Київщині Славутич за два роки побудує розвинуту велоінфраструктуру.Це не тільки зробить його зручнішим для мешканців і поліпшить екологію, а й перетворить Славутич на центр економічного зростання регіону та туристичний магніт.
Про це повідомили на сторінці Славутицької міської ради з посиланням на Мінрегіон.
 - Саме від успішності громад залежить економічне зростання країни. Тому проєкти розвитку, що здатні надати другий подих регіонам, залучити інвестиції, туристів, створити робочі місця – є пріоритетними для фінансування в межах секторальної бюджетної програми. Саме таким проєктом є створення велоінфраструктури у місті Славутич, – наголошує Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Проєкт велоінфраструктури у Славутичі буде фінансуватися по програмі регіонального розвитку «Підтримка розвитку депресивних територій». Його загальна вартість – 14,6 млн грн (з державного бюджету буде виділено 12,3 млн грн, 2,3 млн – з міського). Закінчити проєкт планується за два роки. «Мінрегіон максимальні зусилля спрямовує на сталий та прогнозований розвиток регіонів. Ми продовжуємо відбирати та підтримувати найкращі проєкти розвитку. В цьому році за рахунок секторальної бюджетної підтримки фінансуються 84 проєкти про всій Україні. Для цього з держбюджету буде виділено 668,3 млн грн», – зазначає заступник Міністра розвитку громад та територій Ivan Lukerya.

Нагадаємо, що Славутич – наймолодше місто в Україні – воно будувалось для колишніх мешканців Чорнобильскої зони, які переселились туди після катастрофи, та для спеціалістів-атомників, які приїхали для обслуговування ЧАЕС.

- Завдяки втіленню цього проєкту міськрада Славутича планує удосконалити та розвинути велоінфраструктуру і зробити місто зручнішим для пересування маломобільними групами населення. Адже Славутич першим серед українських міст приєднався до реалізації ініціативи першої леді Олени Зеленської «Без бар'єрів». Відповідний меморандум про розвиток безбар’єрної архітектури Мінрегіон, Київська ОДА та Славутицька міськрада підписали наприкінці минулого року, – коментує міський голова Славутича Юрій Фомічев.

В місті прокладуть нові велодоріжки (3,2 км) та реконструюють наявні (8,5 км), встановлять нові велопарковки, велогараж та системи відеоспостереження, повісять знаки та нанесуть дорожню розмітку на веломаршрутах міста, виконають заниження бордюрів та місць перетину з проїжджою частиною. У планах Славутича – також міжрегіональна співпраця. Керівництво міста домовляється з Любецькою та М.Коцюбинською ОТГ Чернігівської області про спільний розвиток велоінфраструктури регіону.

Окрім того, міськрада планує промотувати бренд «Славутич – веломісто», підвищувати рівень обізнаності населення з безпеки руху та популяризувати велорух як в місті Славутич, так і за його межами. Все це, як вважають автори проєкту, сформує позитивний імідж Славутича як сучасного, комфортного та туристично-привабливого міста на регіональному та міжнародному рівнях.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: