Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У Славутичі відбулася виставка-роздум до Дня Героїв Небесної Сотні

Сьогодні у Славутичі відбулася виставка-роздум до Дня Героїв Небесної сотні. Розмістили її в приміщенні ЗБІЦ в читацькому залі. Славутичани пам'ятають про цей трагічний День, який навіки увійде в історію України. Робітники ЗБІЦ вшанували Героїв Небесної Сотні, організувавши безкоштовку виставку-роздум...

Сьогодні у Славутичі відбулася виставка-роздум до Дня Героїв Небесної сотні. Розмістили її в приміщенні ЗБІЦ в читацькому залі. Славутичани пам'ятають про цей трагічний День, який навіки увійде в історію України. Робітники ЗБІЦ вшанували Героїв Небесної Сотні, організувавши безкоштовку виставку-роздум.

Вже сьомі роковини жорстоких подій на Майдані Україна вшановує пам'ять Героїв. З 2014 року українці пам'ятають про ці криваві події. День Героїв Небесної Сотні відзначають щорічно 20 лютого.  21 лютого 2014 року офіційна влада України юридично визнала жертвами загиблих мітингувальників Майдану.

Того дня на Майдані відбулося прощання із загиблими повстанцями, яких у жалобних промовах назвали «Небесною Сотнею», а під час прощання із загиблими лунала пісня «Плине кача…». У період з 18 по 19 лютого 2014 року в україні загинули понад сто людей в центрі Києва, найбільша кількість померлих зафіксована 20 лютого. Пізніше учасників протесту стали називати "Героями Небесної Сотні".

Робітники ЗБІЦ розмістили на виставці-роздум книги авторів, які писали про Революцію Гідності та про Героїв Небесної Сотні, також робітники роздрукували пам'ятні вірші та розмістили газети та журнали, де написані статті журналістів про перші події на Майдані.

Британ Дар'я

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: