Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

День святого Валентина: як нині святкують цей день славутичани?

День святого Валентина, або як ще ми звикли говорити - День всіх закоханих, сьогодні відзнають люди у багатьох країнах. У нашій країні також прийнято відмічати це католицьке свято. Вважається, що це свято існує вже понад 16 століть, та бере воно початок ще з давніх часів - ще з язичницьких культур. Прийнято, що в цей день закохані дарують один одному подарунки, в знак любові...

День святого Валентина, або як ще ми звикли говорити - День всіх закоханих, сьогодні відзнають люди у багатьох країнах. У нашій країні також прийнято відмічати це католицьке свято. Вважається, що це свято існує вже понад 16 століть,  та бере воно початок ще з давніх часів - ще з язичницьких культур. Прийнято, що в цей день закохані дарують один одному подарунки, в знак любові.

Поки для декого День святого Валентина - це звичайний буденний день, то знайшлися й поціновувачі такого свята. В Україні кожен сам обирає святкувати його цей день, чи ні. Головною традицією залишаєтсья Валентинка. Листівка у формі сердечка з побажаннями, яку прийнято дарувати своїй другій половинці.  Так як по всій території України синоптики прогнозують тривалі снігопади та морози.

В місті Славутичі за останні дні прослідковується мінусова температура, хуртелиці та снігопади. Також у Славутичі  ожеледиця. Таку погоду передають аж до кінця тижня, але ймовірно, що снігопади та мінусова температура буде впродовж сього місяця лютого. Про це ми писали в нашому матеріалі, з яким ви можете ознайомитися тут: http://news/14516-pogoda-pogirchyetsya-do-kincya-tuchnya-prognozyut-snigopadu.html.

Також у святкування Дня святого Валентина вніс свої корективи карантин, який триває ще з минулого року. Святкувати можна, але з дотриманням карантинних норм. Обов'язково потрібно одягати захисну маску та тримати безпечну дистанцію один від одного - 1,5 метра, також регулярно обрабляти руки антисептичними засобами, або мити руки з милом мінімум три рази на день, впродовж 20 секунд.

Хоч після локдауну і стало легше жити, але все ж таки певні обмеження існують. Про карантині обмеження, які діють з 25 січня (після закінчення локдауну), ви можете дізнатися в нашому матеріалі http://news/14393-karantun-ne-vidminulu-aki-obmezenya-diut-y-slavytuchi-z-25-sichnya.html. Ресторани та кафе в Славутичі працюють за звичайним режимом та графіком, також у місті не відмінили доставку на особисту адресу.

Кожен індивідуально вирішує - святкувати День святого Валентина, чи ні. Хтось вирішує не святкувати, хтось домовився з коханим, що подарують один одному Валентинки, а є люди, які ставляться до цього свята традиційно, та обов'язково святкують з коханими. Сьогодні ми віришили запитати у місцевих закоханих парочок, чи будуть вони святкувати День святого Валентина та як саме? Аби було цікавіше, ми запитали у закоханих різного віку, попитали і у підлітків, і у сімейних пар, та поцікавилися у людей середнього віку. Спочатку поцікавилися у підлітків.

- Святкувати будемо точно не на вулиці, тому що холодно. Був би у Славутичі кінотеатр, то пішли б у кіно. Взагалі-то це свято для закоханих, тому немає нічого поганого аби просто провести час разом, якщо у обох є бажання, - прокоментувала Поліна.

Олександр Сергієнко разом зі своєю дівчиною вирішили святкувати День святого Валентина. Олександр говорить, що домовлялися заздалегідь з коханою про подарунок - хочуть зробити один подарунок на двох. Хлопець говорить, що хочуть залишити свої відбитки рук на чорному полотні -  зараз це актуальний візерунок на пам'ять серед молоді.

- У мене є друг Андрій, то вони зі своєї коханою вирішили нічого один одному не дарувати, - прокоментував Олескандр.

Далі ми вирішили поцікавитися у людей старшого віку, як же вони ставляться до цього свята та чи будуть вони його святкувати. Славутицький підприємець Олексій Приходько говорить, що святкувати не хоче цей день. Говорить, що дарувати подаруночки - це добре, тим паче, що в такий день. А ось якось по-іншому святкувати - лишнє. 

Погодні умови та карантин вніс свої корективи та правки у святкування Дня всіх закоханих. День святого Валентина - це католицьке свято, яке вправі святкувати, або ні. Зокрема цей день святкують підлітки та молодь.

Британ Дар'я

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: