Завантаження ...

10 фактів про День святого Валентина, який ви могли не знати

До Дня святого Валентина, або як вже звикли його називати інші - День всіх закоханих, ми підготували для вас цікаві факти про це свято, який ви могли не знати. Вже декілька століть люди святкують католицьке свято - День святого Валентина. Для когось це справжнє свято, яке потрібно обов'язково відсвяткувати...

До Дня святого Валентина, або як вже звикли його називати інші - День всіх закоханих, ми підготували для вас цікаві факти про це свято, який ви могли не знати. Вже декілька століть люди святкують католицьке свято - День святого Валентина. Для когось це справжнє свято, яке потрібно обов'язково відсвяткувати, а для когось - це звичайний буденний день.

1. Щороку у День закоханих продають більше ніж 200 мільйонів троянд по всьому світі.

2. Німці вважають Валентина покровителем психічно хворих. Цього дня лікарні прикрашають червоними стрічками, а в каплицях проводять спеціальне Богослужіння.

3. Є інформація, що мощі покровителя закоханих зберігаються в церкві Різдва Пресвятої Богородиці в Самборі (Львівська область).

4. У деяких мусульманських країнах, наприклад, в Саудівській Аравії, святкування Дня святого Валентина перебуває під офіційною забороною, оскільки вважають, що він пропагує сексуальну розбещеність. За порушення закону загрожує величезний штраф.

5. Найбільш популярний парфум, який дарують у День всіх закоханих – Chanel #5.

6. В Англії дарують подарунки та любовні послання не тільки коханим людям, але й домашнім улюбленцям – собакам, кішкам і навіть коням.

7. В цей день близько 1 млрд. валентинок розсилають по всьому світу.

8. У Ямайці в цей день проходять «голі весілля» – з одягу на наречених лише обручки.

9. У Фінляндії День всіх закоханих називають Днем друга.

10. Згідно із статистикою, найбільше пропозицій руки і серця роблять саме цього дня.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия