Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Стадо диких корів у зоні відчуження

Свійських корів бачили всі, а диких одиниці. Це незвиайне явище, але ви можете їх побачити. Де? У Чорнобильський зоні. Дикі корови у зоні відчуження – то не видумка й не фейкова інформація. То – чистісінька правда. Нашим супроводжуючим пощастило їх побачити. Трохи з історії появи тварин, які за замовчуванням повинні бути свійськими. ...

Свійських корів бачили всі, а диких одиниці. Це незвичайне явище, але ви можете їх побачити. Де? У Чорнобильський зоні.

Дикі корови у зоні відчуження – то не видумка й не фейкова інформація. То – чистісінька правда. Нашим супроводжуючим пощастило їх побачити.

Трохи з історії появи тварин, які за замовчуванням повинні бути свійськими. Так колись і було.

Як відомо, після аварії у відселені населенні пункти зони відчуження повернулись деякі місцеві мешканці. Згодом їх назвали самопоселенцями. Були такі й у селі Луб’янка. Літня сімейна пара тримала корів, потім, коли їх не стало, тварин прихистив дідусь-сусіда. З 2012 року рогата худоба стала нічиєю. Вивезти тварин із зони відчуження неможливо. Коровам потрібно було пристосовуватись до обставин. І то в них вийшло! За 9 років з декількох особин їх кількість зросла до 19. З них 16 дорослих корів і 3 телят.

Фахівці ЧРЕБЗу стверджують, що здичавіла худоба стійко переносить умови, в яких опинилась, включаючи й холоди та морозну погоду. Тримається стадо разом. Телята вибирають найбезпечніше місце в стаді між дорослим бугаєм і коровами. Молоді бики залишаються у стаді, а не створюють своє після досягнення  зрілості.

Де вони знаходять їжу? Дикі корови «кочують» по території навколо Луб’янки. Колись самопоселенці вирощували багато городніх культур для особистого вжитку. Земля там родюча, тому там й досі є чим поживитися. Крім того, гілки, суха трава та інші дари дикої природи.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: