Завантаження ...

Що в майбутньому очікує місто? Думка жителів

Славутич - наймолодше місто в Україні, якому виповнилося 33 роки. Дивлячись на те, скільки це місто існує, багато чого в місті зробили та роблять. Та як запевняє мер Славутича, Юрій Фомічев, що Славутич стрімко розвивається. А ось про це скажуть славутичани, чи розділяють вони думку з очільником міста?

Славутич - наймолодше місто в Україні, якому виповнилося 33 роки. Дивлячись на те, скільки це місто існує, багато чого в місті зробили та роблять. Та як запевняє мер Славутича, Юрій Фомічев, що Славутич стрімко розвивається. А ось про це скажуть славутичани, чи розділяють вони думку з очільником міста? Сергій Маркаков виклав в мережу Фейсбуку допис, запитуючи у жителів міста "Що чекає Славтуич у майбутньому?".

Більшість славутичан спочатку не могли навіть нічого сказати, лише стандартні фрази: "майбутнє", "нічого хорошого" та "порожнеча". Та чому все ж таки мало кого знайшлося, щоб вірили у щось хороше та конкретне, наприклад у те, що Славутич почне розвиватися, місто стане розширюватися та з'явиться більше робочих місць, або хоча б заклади післядипломної освіти.

Під дописом збирається немало коментарів, але дивно, що тільки негативних. Славутичани говорять, що через те, що влада впливає на суспільство, то більшість чекає чомусь бідність (але при чому тут славтутицька влада, так і не написали). Олександр Долинський пише, що ті люди, які працюють на станції ЧАЕС ті й будуть добре жити, а інших шлях тільки на заробітки в інші країни, натякаючи на те, що в місті немає роботи. На жаль, так і є, якщо навіть відкрити вакансії в Славутичі, то наткнутися можна тільки на продавця чи охоронця, з мінімальною зарплатою. 

Те, що в місті невистачає робочих місць, то це можна пояснити простими причинами: все менше з'являється нових компаній, які б шукали спеціалістів, тому коли у місті з'являється цікава та з більш-менш з гарною заробітньою платою вакансія, то довго вона на сайті не затримується.

- Що може чекати місто, коли виходиш на вулицю, а місто пустує, наче друга Прип'ять... - пише славтуичанин, Артур Касьянов. Про те, що  місто спустошується пишуть й інші люди. Максим Скварник розповідає, що не був у місті місяці два, а коли приїхав на Новий Рік, то здивувався, що так мало стало людей. Тільки не зрозуміло, чи то вони поховалися від коронавірусної хвороби, чи то просто святкували, або дійсно люди потехеньку виїжджають з міста.

Зійшлися жителі Славутича на одному й тому, що місто скоро занепаде, тому що немає роботи, а через підвищення цін - не має чим платити. Більшість пише, що наймолодше місто швидко постаріло, тому найближчим часом з міста просто повиїжджають люди.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия