Завантаження ...

Відтепер всі говоримо українською мовою. Нові вимоги Законодавства

З 16 січня 2021 року почне діяти вимога щодо обслуговування державною мовою.З цього дня набуває чинності стаття 30 Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» - відбудеться остаточний перехід сфери обслуговування на державну мову...

З 16 січня 2021 року почне діяти вимога щодо обслуговування державною мовою.З цього дня набуває чинності стаття 30 Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» - відбудеться остаточний перехід сфери обслуговування на державну мову.

Про це повідомили на сайті Славтуицької міської ради.

Вимога щодо обслуговування державною мовою стосується не лише сфери торгівлі. Йдеться також про освітні послуги, медичне обслуговування, надання соціальних послуг тощо. Лише на прохання клієнта його персональне обслуговування може здійснюватися іншою мовою.

У разі порушення прав на отримання інформації та послуг українською мовою звертайтеся до Уповноважений із захисту державної мови із захисту державної мови на поштову адреса: 01001, м. Київ, провулок Музейний, 12; e-mail: kremin@kmu.gov.ua. Відповідно до статті 57 Закону за таке порушення Уповноважений або його представник складає акт про результати здійснення контролю за застосуванням державної мови й оголошує попередження та вимогу усунути порушення протягом 30 днів від дати складення акта. За повторне протягом року порушення Уповноважений накладає на суб'єктів господарювання штраф у розмірі від трьохсот до чотирьохсот НМДГ (5100 - 6800 гривень).

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия