Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Новий рік 2021: скільки коштує накрити новорічний стіл?

Вже всі ми зустріли Новий рік, але різдвяні січневі свята продовжуються. Щоб накрити стіл на свято на двох обійдеться близько 700 гривень, але скільки буде коштувати новорчна вечеря, коли завітають гості. Зазвичай за декілька днів до Святок мазагини...

Вже всі ми зустріли Новий рік, але різдвяні січневі свята продовжуються. Щоб накрити стіл на свято на двох обійдеться близько 700 гривень, але скільки буде коштувати новорчна вечеря, коли завітають гості. Зазвичай за декілька днів до Святок мазагини та супермаркети радують українців знижками. Хоча більшість думає, що ціни навпаки зростають під Новий рік. Сьогодні ми досліджуємо, в скільки українцю обійдеться новорічний стіл.

Як правило, у день свята в магазинах неймовірно великі черги, тому що всім потрібно скупитися. Ми пройшлися по магазинам та супермаркетах, які користуються найбільшею популярність у славутичан: "Сільпо", "Фора", "Союз" та "АТБ".  Що ж найчастіше купують люди перед святами? Звичайно це інгредієнти на салати, м'ясо або риба, овощі, фрукти та напої. Тому ми вибрали продукти, які купує більшість: кукурудза, крабові палички, горох, ковбаса, сир, помідори, огірки, мандарини, банани, оселедець, куряче м'ясо та свинина. В середньому кукурудза коштує 24 гривні за одну баночку, але перед святами зараз акції, тому обійдеться баночка кукурудзи в середньому 17 гривень. Красові палички подорожчали перед Новим роком, зараз за одну упаковку ви можете віддати в середьому 60 гривень. Дешевше купувати вагові, які обійдуться вам 5 гривень за 100 грам. Горох у магазинах в середньому коштує 19 гривень. Ціни на сир та ковбасу скрізь різні, та дивлячись ще яку купувати. Якщо брати більш-менш недешеву ковбасу, то кілограм напівкопченої обійдеться від 150 гривень.

Ціни на сир також скрізь різні, дешевше брати ваговий. Російський сир за кілограм в середньому обійдеться від 220 гривень. Огірки та помідори зараз можна купити або в супермаркетах, або на базарі. Ціни томатів в супермаркетах не відрізняються від цін на базарах, в середньому 45 гривень за кілограм. Ціни на огірки, що в супермаркетах, що на базарі також однакові - по 30 гривень за кілограм.

Ціни на фрукти трохи підросли під час новорічних свят. Банани вже коштують 25 гривень за кілограм, а мандарини в середньому 31 гривень за кілограм, мандарини клементин в середньому обійдуться 40 гривень за кілограм.  Оселедець ваговий за одну рибку обійдеться 25 гривень. Куряче м'ясо зажди коштує дешевше, ніж свинина. Якщо купувати гомілки, то вам вони обійдуться 55 гривень за кілограм.

В середньому на двох людей новорічний стіл обійдеться від 700 гривень. Якщо для родини, де четверо та п'ятеро людей, то близько однієї тисячі 440 гривень.

Британ Дар'я

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: