Завантаження ...

Щоб вийти на роботу після одужання COVID-19, не потрібно надавати негативний тест

Людина, яка одужала від коронавірусної хвороби COVID-19, не повинна надавати негативний результат ПЛР-тесту для допуску на роботу. Працівник, який одужав від корнавірусу може відразу вийти на роботу...

 


Людина, яка одужала від коронавірусної хвороби COVID-19, не повинна надавати негативний результат ПЛР-тесту для допуску на роботу. Працівник, який одужав від корнавірусу може відразу вийти на роботу.

Про це заявив на брифінгу головний санітарний лікар України, заступник голови МОЗ Віктор Ляшко.

- Велика кількість керівників закладів чомусь не допускають людей на роботу після того, як лікар закрив їм лікарняний - вони вимагають негативного ПЛР-тесту. Хочу сказати, що це суперечить законодавству, - заявив Віктор Ляшко.

За словами Віктора Ляшка, закрити лікарняний можливо з трьох рівноправних причин, які чітко прописали у стандарті медичної допомоги хворим на COVID-19:

- проходить 10 днів з першого дня симптомів, і впродовж цих 10 днів є три дні, у яких відсутні симптоми;

- проходить 10 днів від моменту ,коли отримали позитивний результат методом ПЛР, і впродовж цих 10 днів є три дні, коли у людини відсутні симптоми;

- негативний ПЛР-тест.

Тому, працівник, який вже одужав від коронавірусу може приступити до роботи, не надаваючи негавний результат ПЛР-тесту роботодавцю.


Британ Дар'я


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия