Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Славутич стане пілотним в Україні з реалізації ініціативи Олени Зеленської «Без бар’єрів»

Славутич Київської області стане пілотним в Україні з реалізації ініціативи Олени Зеленської «Без бар’єрів». Розробка та впровадження безбар’єрних архітектурних рішень у місті триватиме впродовж чотирьох років. Ключова мета – створити в ньому універсальний...

 


Славутич Київської області стане пілотним в Україні з реалізації ініціативи Олени Зеленської «Без бар’єрів». Розробка та впровадження безбар’єрних архітектурних рішень у місті триватиме впродовж чотирьох років. Ключова мета – створити в ньому універсальний публічний простір, дружній до маломобільних груп населення та сімей із дітьми.

Відповідні наміри задекларували сьогодні, 24 листопада, перша леді України Олена Зеленська, Міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов, очільник Київської обласної державної адміністрації Василь Володін і міський голова Славутича Юрій Фомічев під час підписання Меморандуму про розвиток безбар’єрної архітектури.


«Звичайні для багатьох із нас речі – працювати в офісі, відвідати музей чи театр – для маломобільних людей майже недоступні. Натомість архітектура має прибирати бар’єри, а не будувати нові. Тож основна мета укладеного сьогодні меморандуму – об’єднати зусилля всіх зацікавлених сторін задля створення безбар’єрного архітектурного середовища. Як наслідок, ми створимо можливість для всіх українців вести повноцінне суспільне життя», – прокоментувала Олена Зеленська.

 


«На Київщині проживає майже 100 тисяч людей із інвалідністю. Тож ми всіляко підтримуємо ініціативу безбар’єрної України. Працюємо в цьому напрямі й уже маємо певні результати. Зокрема розбудували найбільшу мережу інклюзивної освіти в країні. У 2021 році плануємо примножити наші досягнення. Серед пріоритетних планів – відкрити три нові інклюзивно-ресурсні центри, 24 ресурсні кімнати, 37 інклюзивних груп у дитячих садках і 53 інклюзивні класи в області. А на прикладі Славутича матимемо змогу до 2024 року ще й реалізувати програму із повної безбар’єрності об’єктів архітектури», – зауважив Василь Володін.
Сприяти впровадженню безбар’єрних архітектурних рішень у Славутичі буде Мінгрегіон у межах своїх компетенцій. Напрацювання та успішні кейси в перспективі відомство впроваджуватиме на території всієї країни.
«Ми активно працюємо над тим, щоб українські міста були зручними для всіх мешканців. Зокрема Мінрегіон розробив Альбом технічних рішень щодо забезпечення інклюзивності та безбар’єрності. Він має спростити процес проєктування житлових будинків та громадських будівель і споруд з урахуванням принципів безбар’єрності. Також Мінрегіон розробив та впровадив ДБН щодо інклюзивності. Вважаю, що наші напрацювання допоможуть впроваджувати безбар’єрні рішенння у всіх регіонах України”, – зазначив Олексій Чернишов.



Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: