Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Онлайн-нарада з керівниками організацій міста

Сьогодні 23 листопада відбулася нарада в онлайн режимі з керівниками структурних підрозділів мської ради, директорами комунальних підприємств. Завершилися непрості місцеві вибори в Славутичі. 8 політичних сил ввійшли до складу Славутицької міської ради. Виборчий процес відбувся за новими правилами в умовах пандемії. Міський голова подякував всім, хто ...

 
 

Сьогодні 23 листопада відбулася нарада в онлайн режимі з керівниками структурних підрозділів мської ради, директорами комунальних підприємств.

Завершилися непрості місцеві вибори в Славутичі. 8 політичних сил ввійшли до складу Славутицької міської ради. Виборчий процес відбувся за новими правилами в умовах пандемії. Міський голова подякував всім, хто був причетним до організації виборів у місті.

Коронавірус вніс свої корективи у економіку: недоотримує бізнес, зменшуються надходження від єдиного податку. У 2020 році місцевий бюджет Славутича втрачає до 9 млн. грн, тому необхідно провести інвентаризацію місцевих програм та заходів, для забезпечення фінансування захищених статей бюджету. Бюджет 2021 року готується, він теж буде непростий, планується оптимізація чисельності в бюджетних організаціях.

Генеральний директор міської лікарні Ярослав Вольський доповів про лікування хворих на COVID-19.
16 листопада надійшли перші кошти від Національної служби здоров'я України на стаціонарне лікування пацієнтів з COVID-19. З цих коштів здійснюється доплата медичному персоналу, закуповуються медичні препарати та засоби індивідуального захисту для медиків ковідного відділення.

У центрі уваги адміністрації – забезпечення лікарні киснем. За рахунок обласного бюджету отримано три кисневі концентратори. З 30 ліжок ковідного відділення, 25 підключено до кисню, тобто наша лікарня виконала умови контрактування з НСЗУ.  На сьогодні захворіло на COVID-19 30 медичних працівників, з них – 9 лікарів. З чотирьох рентген-лаборантів хворіє три, це вносить свої корективи у роботу рентген кабінету. Дякуючи Головному державному санітарному лікарю Віктору Ляшку, вдалося домовитися, що ПРЛ-тести будуть направляти до Чернігова.

Про ситуацію у навчальних закладах розповіла заступник начальника управління освіти і науки Людмила Живець.
Стан захворюваності щоденно моніториться. У понеділок, у порівнянні з п’ятницею, спостерігається незначне зменшення захворюваності. Наразі хворіє 9% учнів, з них – 8 на COVID; 12 вчителів – троє на COVID; один клас виведений на самоізоляцію, на дистанційне навчання. Засобами дезінфекції заклади освіти забезпечені.

Управлінням оголошено процедуру закупівлі продуктів харчування для шкільних їдалень.  У листопаді, за рахунок обласної програми, ліцей отримає обладнання для харчоблока та навчальне і комп’ютерне обладнання для кабінетів біології та географії.

За інформацією начальника відділу культури, національностей та релігій Ніни Баришевської, 28 листопада у краєзнавчому музеї в режимі онлайн, відбудуться заходи до Дня пам'яті жертв Голодоморів. Розпочалася робота з підготовки до Новорічних свят, які пройдуть у режимі онлайн, але ялинка на Центральній площі буде.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: