Завантаження ...

Будуть штрафувати за неносіння масок з завтрашнього дня

З завтрашнього дня по всій Україні, а в тому числі і у місті Славутичі почнуть штрафувати за неносіння захисних масок. Так як в Кабміні ухвалили законопроєкт щодо штрафів за відсутність масок у громадських місцях. Відтепер поліція має контролювати, чи вдягають...

 


З завтрашнього дня по всій Україні, а в тому числі і у місті Славутичі почнуть штрафувати за неносіння захисних масок. Так як в Кабміні ухвалили законопроєкт щодо штрафів за відсутність масок у громадських місцях. Відтепер поліція має контролювати, чи вдягають люди захисні маски та у  разі виявлення порушення - штрафують.

Кабінет Міністрів України ухвалив законопроєк Мін'юсту, якими пропонується посилити адміністративну відповідальність власників громадських установ і закладів, які незавжди дотримуються правил карантину. Також аби не допустити великої смертності в Україні та запобігти поширеню вірусу , було зроблено проєкт Закону України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя начелення". 

Таким чином, штрафувати почнуть за недотримання "маскового режиму" з завтрашнього дня, моменту набуття чинності Закону.

Громадяни, які не вдягають захисні маски у громадських місцях, у приміщеннях, у громадських транспортах, повинні будуть сплатити штраф на суму 170-225 гривень. 

Мністр юстиції Денис Малюська зазначив, що бачить позитивні моменти у новому Законі та акцентує недоліки у попередніх.

По-перше, рішення про накладення таких штрафів мав приймати суд. Однак через завантаженість суддів, вони просто не встигали розглядати відповідні протоколи. Іноді ж правоохоронці припускалися помилок при складенні самого протоколу. По-друге, штрафувати перехожого, який зайшов до магазину без маски, на суму від 17 тисяч гривень було психологічно непросто. Найчастіше у людини довелося б забирати останні гроші. А у багатьох їх і зовсім не було, - констатував Міністр юстиції.

Денис Малюська сказав, що громадяни, яким виписали штраф можуть його оскаржити у суді. Але чи буде в цьому сенс, якщо подати в суду дорожче, ніж заплатити штраф.



Британ Дар'я

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия