Завантаження ...

Результути брифінгу міністра охорони здоров'я Максима Степанова

17 листопада відбувся брифінг міністра охорони здоров'я. Кабінет Міністрів України на своєму засіданні 16 листопада прийняв рішення про виділення 118 млн грн на облаштування мобільних госпіталів. Вони будуть організовані у Києві, Одесі та Краматорську...

 


17 листопада відбувся брифінг міністра охорони здоров'я. Кабінет Міністрів України на своєму засіданні 16 листопада прийняв рішення про виділення 118 млн грн на облаштування мобільних госпіталів. Вони будуть організовані у Києві, Одесі та Краматорську.

Таке рішення пов’язане зі значним зростанням кількості хворих на COVID-19, які потребують стаціонарного лікування. Наприклад, лише за минулу добу до медичних закладів було госпіталізовано 1 610 осіб.

Вчора вступила в дію постанова уряду, яка вносить зміни у процес надання медичної допомоги. Зокрема, з 1 листопада підвищено виплати лікарям первинної медичної допомоги за кожну укладену з пацієнтом декларацію (капітаційна ставка) з 600 грн на рік до 651 грн на рік.
Окрім того, документ зобов’язує амбулаторії надавати допомогу хворим на COVID-19 у разі відсутності у них декларації із сімейним лікарем. МОЗ також рекомендує особам із симптомами коронавірусної хвороби, у яких виникають будь-які проблеми з наданням меддопомоги, одразу звернутись до контакт-центру міністерства за номером 0-800-60-20-19.
Через нестачу медичних працівників певних спеціальностей для надання допомоги хворим на COVID-19 МОЗ ініціювало внесення відповідних змін у порядок формування мобільних бригад, зокрема буде дозволена їхня комплектація лікарями різних спеціальностей.


Британ Дар'я
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия