Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У разі дотримання карантину вихідного дня, країні вдасться уповільнити поширення пандемії

Карантин вихідного дня впровадив уряд по всій Україні, який буде тривати до 30 листопада цього року. Максим Сеепанов, Мініістр охорони здоровв'я України заявив, що у разі дотримання карантину вихідного дня країні вдасться уповільнити поширення COVID-19...

 


Карантин вихідного дня впровадив уряд по всій Україні, який буде тривати до 30 листопада цього року. Максим Сеепанов, Мініістр охорони здоровв'я України заявив, що у разі дотримання карантину вихідного дня країні вдасться уповільнити поширення COVID-19.

За умови дотримання передбачених карантином вихідного дня обмежень, країні вдасться зупинити стрімке розповвсюдження коронавірусної хвороби. Про це заявив Максим Степанов під час онлайн-брифінгу.

“COVID-19 — досить важка хвороба. Прошу всіх дотримуватись карантинних правил, які введені в нашій країні. Адже, якщо навіть на два дні розірвати ланцюг передачі хвороби, ситуацію із рівнем захворюваності буде утримано на тих цифрах, які маємо зараз, а ураганне зростання кількості нових випадків вдасться призупинити. Якщо в суботу та неділю у нас дійсно в повному обсязі не працюватимуть визначені постановою уряду заклади, ми отримаємо очікуваний результат”, — наголосив очільник МОЗ.

Максим Степанов нагадав, що аналогічний механізм протидії коронавірусній хворобі був запроваджений в Ізраїлі влітку цього року. Тоді унаслідок введення карантину “вихідного дня” за три тижні країні вдалося знизити рівень захворюваності на 20%.

Водночас міністр Максим Степанов зазначив, що повний локдаун, запроваджений в багатьох країнах світу, з погляду протиепідемічних заходів — найефективніший метод протидії, адже повністю розриває ланцюг передачі хвороби. Проте, за розрахунками Мінфіну та Мінекономіки, його запровадження в Україні призведе до краху економіки.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів України запровадив з 14 до 30 листопада 2020 року карантин “вихідного дня”, а також підтримав перехід до загальнодержавного карантину з обмеженнями, які відповідають “помаранчевому” рівню епідеміологічної небезпеки.



Британ Дар'я
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: