Завантаження ...

Вибори мера Славутича: що потрібно знати про мера

На передодні виборів боротьба за крісло мера наймолодшого міста України ставала все запеклішою. У цьому році аж 8 кандидатів балотувалися на посаду міського голови. Ми знайомили читачів...

 


На передодні виборів боротьба за крісло мера наймолодшого міста України ставала все запеклішою. У цьому році аж 8 кандидатів балотувалися на посаду міського голови. Ми знайомили читачів нашого сайту з оголошеними результатами. Юрій Фомічев набрав 1764 голосів, якщо брати у відсотках, то 28%. Взагалі, якщо кандидат не набирає 50% і більше голосів, то його чекає другий тур. Але для проведення другого туру потрібно, щоб населення у місті було не менше 75 тисяч людей. Другого туру не було, тому що населення Славутича не набирає 75 тисяч людей.

У жовтні 2015 року мером наймолодшого міста України - Славутича, став тодішній секретар міської ради Юрій Фомічев. Пов'язано це з тим, що тодішній мер Славутича, який, до речі, був очільником міста 25 років поспіль, Володимир Удовиченко пішов у відставку. 

Взагалі політична кар'єра Юрія Фомічева розпочалася ще у 2006 році, коли його обрали депутатом міської ради і він був головою комісії "Муніципальна реформа, реформування житлово-комунального господарства, комінальної власності та тарифної політики". 

Пізніше, у 2010 році юрій Фомічев потрапив до міської ради як член партії регіонів. а вже коли балотувався у мери міста, то був самовисуванцем.

Якщо зазирнути до декларації мера міста, то можна побачити, що до того як зайнятися політичною діяльністю, Юрій Ффомічев був фаахівцем Державного казначейства у Славутичі та генеральнимм директором ТОВ будівельна компанія "Славутич".

 


Я балотувався в такий переломний для України рік, після Революції гідності. До того як стати мером, я виконував обов’язки секретаря тодішнього очільника міста Володимира Удовиченка. Так склалося, що він був змушений покинути посаду через зміни в Законодавстві пенсійному, в першу чергу. І тоді я вирішив, що якщо йти, то вже йти до кінця і балотувався, - прокоментував мер міста, Юрій Фомічев.


Британ Дар'я

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия