Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Тести на коронавірус

В Україні поки що є два види тестів для діагностики на коронавірус: тест-системи та тест-експрес. Перший робиться лише в лабораторіях. Аби зробити тест-системи забір матеріалу береться у...

 


В Україні поки що є два види тестів для діагностики на коронавірус: тест-системи та тест-експрес. Перший робиться лише в лабораторіях. Аби зробити тест-системи забір матеріалу береться у людини з носа. Еспрес-тести можуть проводити будь-які лікарні, для цього у людини беруть аналіз капілярної або венозної крові. Перший тест вважається більш точним, оскільки він працює з ДНК. Тест-системи називають ПЛР-тестом. Другий тест вважають не таким точним, тому що він працює з антитілами, а тобто з тілами, які виробляє організм, коли бориться з вірусом.

Наявність експерс-тестів ще не означає, що вам одразу його зроблять без відповідних симптомних показників. Хіба що у приватній лікарні. На сьогоднішній день є лише дві причини чому роблять тести аби перевірити чи є коронавірус у людини:

- відповідні симптоми;

- контакт з інфікованою людиною.

Спершу лікарні перевіряють чи не є у людини симптоми Грипу. Для цієї перевірки потрібно взяти мазок з носа. Якщо після перевірки виявили, що у людини немає симптомів Грипу, то людину перевіряють на інші форми віруса. Якщо і після цього дослідження показує, що у людини немає інших форм віруса, то зразки направляють до лабораторій аби перевірити чи єу людини COVID-19. 

У пресслужбі Центру громадського здоров'я розповіли, що тести не можна купити для власного використання, оскільки для експрес-тесту потрібні медичні навички. Навіть якщо зробити експрес-тест у приватній лікарні, то немає точної гарантії, що результат буде вірним. Навіть якщо еспрес-тест показав, що людина хвора на COVID-19, то лише ПЛР-тест дає вірний і остаточний результат. Тому його роблять для підтвердження.



Британ Дар'я


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: