Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Що потрібно з собою брати на вибори

Вже на цих вихідних відбудуться місцеві вибори 2020 року. Нещодавно ми інформували читачів сайту, де будуть знаходитися виборчі дільниці. За статтей Конституції України про вибори, право на...

 


Вже на цих вихідних відбудуться місцеві вибори 2020 року. Нещодавно ми інформували читачів сайту, де будуть знаходитися виборчі дільниці. За статею Конституції України про вибори, право на голосування має кожен, кому виповнилося 18 років. Напередодні місцевих виборів приходить лист-запрошення на голосування. Права проголосувати позбавлені лише ті, кого суд визнав недієзнатним.

Цього року на місцеві вибори потрібно приходити у захисних масках та без дітей. Перед тим, як ви зайдете у приміщення виборчої дільниці, виборцям будуть міряти температуру та проведуть маленьке опитування щодо наявності симптомів респіраторних захворювань. 

Аби проголосувати на місцевих виборах 2020 року потрібно обов'язково з собою мати паспорт громадянина України, який підтвердить вашу особистість. Цей документ потрібно обов'зково взяти з собою, інакше вас не пропустять на голосування. Паспорт може бути старого зразку або нового - ID-картка. Зауважте, що якщо у вашому паспорту старого зразку немає нового фото, то це не є підставою, аби вам не видавали бюлетень. Такж відсутність витягу-додатку до ID-картки - не є підставою, аби вам не дали бюлетень, ви все одно маєте право проголосувати. 

Також під час виборів 2020 року не потрібно забувати про карантинні норми, яких потрібно притримуватися. Відстань між людьми має бути не більше 1,5 метри. Так як Славутич у помаранчевій зоні, тому у приміщенні може знаходитись не більше 20 людей.


Британ Дар'я

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: