Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У Славутичі відбувся літературний вечір

Вчора, о 18.00 годині вечора у приміщенні ЗБІЦ відбувся літературний вечір Літературно-музикальної гостини "Співзвуччя". Літературні вечори відбуваються кожної середи о шостій, але кожну третю середу...

 


Вчора, о 18.00 годині вечора у приміщенні ЗБІЦ відбувся літературний вечір Літературно-музикальної гостини "Співзвуччя". Літературні вечори відбуваються кожної середи о шостій, але кожну третю середу раз у місяць збираються клуб Національної співдружності. Зустрічі цього клубу спрямовані на те, щоб дізнаватися цікаві факти та щось нове про різні країни світу. 

- Сьогодні зібрався клуб Національної співдружності. Ми розмовляємо про якусь визначену країну, зараз про Республіки колишнього Радянського союзу. Сьогодні поговоримо про Таджикістан, про його культуру, історію, літературу, зазвичай ми приносимо їжу тих країн, про які розмовляємо та п'ємо чай. Як првило, до нас приходять люди золотого віку, багато пенсіонерів, а тобто люди грамотні, багато чого знають та бачили, тому вони чогось нового не завжди дізнаються, але вони діляються своїми знаннями. До нас приходять люди, які жили і в інших країнах, хтось із Казахстана, хтось із Узбекістана, із Молдови, із Білорусі. Була цікава зустріч у цьому приміщенні з Вірменсткою діаспорою, яка приїздила виступити зі своїми національними піснями, - поділилася координаторка літературного вечора, Лілія Ахметовна.

 


До літературного вечора можна приєднатися кому завгодно. Але частіше на такі вечори приходять люди золотого віку, і зазвичай це житель інших країн.

- Знайомство з архітектурою, історією, кльтурою, зазвичай ми це дивимося на великому екрані. Коил ми закінчимо республіки колишнього Радянського союзу, то почнемо досліджувати країни зарубіжні,  наприклад Азію, Європу. Наш план ми обумовлюємо з завідувачкою ЗБІЦ. Спочатку ми йшли впевнено по плану, але через поширення пандеміїї коронавіруса довгий час ми не зустрічалися, і тільки ось влітку ми почали знову зустрічатися, але у внутрішньону дворику ДК, там під відкритим небом ми проводили свої вечори, - прокоментувала координаторка літературного вечора.


Британ Дар'я

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: