Завантаження ...

Оголосиили переможців конкурсу "Кращі практики місцевого самоврядування 2020 року"

У цьому році Славтуич впевнено перемагає на різноманітних конкурсах. Місто Славутич вже переміг у Всеукраїнському конкурсі та виборов звання "Культурна столиця малої України". Нещодавно місто Славутич здобуло 1 місце у конкурсі "Кращі практики місцевого самоврядування 2020 року"...

У цьому році Славтуич впевнено перемагає на різноманітних конкурсах. Місто Славутич вже переміг у Всеукраїнському конкурсі та виборов звання "Культурна столиця малої України". Нещодавно місто Славутич здобуло 1 місце у конкурсі "Кращі практики місцевого самоврядування 2020 року". 

Такий конкурс Міністерство розвитку громад та територій у співпраці з Програмою Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні» проводять всьоме.

 



У 2020 році до конкурсі взяли участь 168 учасників з різних куточків України. Комісія відібрала кращі 39 проєктів, які стали переможцями у цьому році.
Суперництво в конкурсі здійснювалося за трьома темами: «Влада та громада: інформування, діалог, участь», «Покращення якості надання освітніх послуг» та «Формування безпечного, комфортного та привабливого життєвого середовища».
Згідно з наказом Мінрегіону від 15 жовтня 2020 року за № 245 «Про визначення переможців конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування» у 2020 році Славутицька міська рада Київської області отримала Диплом І ступеня та нагороду «Кристал» у номінації «Формування безпечного, комфортного та привабливого життєвого середовища» з практикою «Створення муніципального енергокооперативу у Славутичі для будівництва сонячної електростанції шляхом спільнокошту місцевих мешканців».
Таким чином міська рада залучила внутрішнього інвестора – мешканців громади, які мають право голосу під час прийняття рішень щодо діяльності енергокооперативу.
Основа діяльності кооперативу – будівництво та експлуатація сонячних електростанцій з метою заробітку на продажі електроенергії за «зеленим» тарифом.


Британ Дар'я
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия