Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Перехід на зимовий час у цьому році

Вже стало традицією, що кожнен останній тиждень жовтень українці переврдять стрілку годинника назад, аби перейти на зимовий час.Так і у цьому році, о 4 годині ранку...

Вже стало традицією, що кожнен останній тиждень жовтень українці переврдять стрілку годинника назад, аби перейти на зимовий час. Так і у цьому році, о 4 годині ранку в ніч з 24 на 25 жовня, ми повинні перевести годинникову стрілку на одну годину назад.

Стрілку години українці переводять два рази на рік. Коли потрібно перейти на літній час, то ми переводимо стрілку годинника на годину вперед (останній тиджень березня). Робимо це для того аби наблизити адміністративний час до сонячного. 

 


Перехід на літній та зимовий час регламентується постановою Кабінету міністрів №509 "Про порядок обчислення часу на території України", ця постанова діє від 13 травня 1996 року. 

Про те, що можна маніпулявати часом пройшло в голосу відомому американському вченому та винахіднику, Бенджаміну Франкліну. У 1784 році він запропонував цю ідею (переводити годинникову стрілку), щоб економити електроенергію. Щоб коли людина працювала, то вона менше буде використовувати штучного освітлення, а більше денного. 

Проблемою є те, що не всі можуть перейти з одного режиму на інший. Частіше, у людей з серцево-судинними та хронічними захворюваннями, можуть загостритися проблеми зі здоров'ям. Тим паче, що перехід з одного режиму на інший - це доволі складний процес, деякі люди довго звикають. Але так, як більшість європейських країн користуються такою маніпуляцією штучного світла, і наша у тому числі, то європейці до цього звикли. 



Британ Дар'я

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: